• DOLAR 32.328
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2299.933
  • ...
SON DAKİKA
Faşist Wilders`ten Hollanda`da Camileri Kapatma Vaadi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda`nın ırkçı siyasetçisi Geert Wilders liderliğindeki Özgürlükler Partisi (PVV), Facebook üzerinden kamuoyuyla paylaştığı tek sayfalık parti program taslağında, İslâm düşmanlığını yeni bir düzeye taşıdı. Temel vaadi Hollanda`nın “İslâm'dan arındırılması” olan programda, ülkedeki camilerin kapatılacağı, Kur'ân-ı Kerîm'in yasaklanacağı ve mültecilerin oturma izinlerinin iptal edileceği sözü verildi. Partinin lideri Wilders program taslağını eş zamanlı olarak Twitter hesabından da paylaştı.

Hollanda Yeniden Bizim!” başlığını taşıyan taslak program 11 maddeden oluşuyor. “Milyonlarca Hollandalı ülkemizin İslâmlaşmasından bıktı. Bu kadar kitlesel göç, iltica, terör, şiddet ve güvenliksizlik yeter.” ifadesiyle başlayan programın birinci maddesi “Hollanda'yı İslâm'dan arındıracağız.” oldu.

Müslüman ülkelerden mülteci veya göçmen almamanın vaat edildiği programda, “Belirli bir dönemde verilmiş bütün oturma izinlerini geri alacağız ve mülteci merkezlerini kapatacağız.” ifadesi yer aldı.

Başörtüsü Yasağı

Kamuda başörtüsü yasağı vaadinde bulunulan parti programında, “kamu düzenini bozan İslâmî dışavurumlar”ın yasaklanacağı da kaydedildi.

Programdaki en dikkat çekici vaat ise “Bütün camileri ve İslâmî okulları kapatıp, Kur`ân'ı yasaklayacağız.” oldu.

PVV program taslağında Hollanda`nın AB`den çıkartılması, gelir vergisinin düşürülmesi, araba vergilerinin yarıya indirilmesi gibi sözler de yer buldu.

“Hollanda İçin Felaket Planı”

Ülkedeki diğer siyasî partilerden PVV`nin programına tepki gecikmedi. Hristiyan Demokratların lideri Sybrand van Haersma Buma programı “uçuk” ve “inanılmaz” diye nitelendirdi.

İşçi Partisi`nden yapılan açıklamada ise PVV`nin programı için “Hollanda için felaket planı” değerlendirilmesi yapıldı.

PVV'nin yayımladığı parti programının henüz taslak niteliğinde olduğu, seçim sürecinde bazı değişikliklere gidilebileceği belirtildi.

Hollanda genel seçimler Mart 2017'de yapılacak.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir