• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
İttihad`ın olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad`ul Ulema) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Diyarbakır`da gerçekleştirdi. Kayapınar ilçesinde bulunan Müftülük Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya birçok il ve ilçeden âlim ve kanaat önderleri katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda basın açıklamasını Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek okudu.

Şimşek açıklamasında, İslam âlimlerinin hedefinin birlik ve beraberliği sağlamak olması gerektiğini söyleyerek medreselerin önemini anlattı.

“İslam düşmanlarını memnun eden ve kendileri tarafından ısrarla körüklenmek istenen, iç ihtilaflarımızdır.” diyen Şimşek, “Biz Müslümanların en etkili silahı birlik, en azılı düşmanımız ise ihtilaflarımızdır. Bunun giderilmesi için de ümmetin sorun ve sıkıntılarını kendisine dert edinen âlimlere ihtiyaç vardır ki Âlimler ve Medreseler Birliği olarak asli hedeflerimizden biri de budur.” dedi.

“Türkiye`de zulüm ve tuğyan çemberi, Allah`ın inayetiyle Müslümanlar tarafından geri çevrildi”

Şimşek, “Türkiye`de yaşanan son gelişmeler neticesinde genişletilmek istenen zulüm ve tuğyan çemberi, Allah`ın inayetiyle Müslümanlar tarafından geri çevrildi. Müslümanların tamamını etkileyebilecek hatta sınırları aşabilecek kadar etkili olabilme ihtimali bulunan zor süreç İslami camiaların fedakârlıkları, samimi duruşları ve birlikte hareket etmeleriyle giderildi. Dış destekli darbe girişimine karşı İslami camiaları harekete geçiren asıl etken ümmetçi duruşları ve böyle önemli bir meseleye karşı ırk ve dil ayrımı yapmadan başkaldırmaları gerektiği inancıydı.”  ifadelerini kullandı.

“Alimlerin üstlenmesi gereken misyon, İslam düşmanlarına karşı direniş ekseninde olmalıdır” 

İslam âlimlerinin mevcut konumu ve ümmetin meselelerine karşı etkisi istenilen seviyede olmadığına dikkat çeken Şimşek, “Gerek Türkiye ve Kürdistan`da gerekse de diğer İslam coğrafyalarında alimlerin üstlenmesi gereken misyon; Müslümanlar arası sulh, İslam düşmanlarına karşı direniş ve mücadele ekseninde olmalıdır.”  diye belirtti.

Şimşek, “Türkiye, Batı destekli veya kontrollü örgütlerle mücadele ederken bu örgütleri yönetenlerden medet umarak değil de ancak yüzünü Müslümanlara çevirerek sorun ve sıkıntılarına çözüm bulabilir. Özellikle Müslüman Kürt halkının insani ve İslami hak talebine icabet ederek sorunun büyük bölümünden kurtulmuş olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Şer odaklarının mağdur ettiği kişilerle ilgili bir girişimin olmaması önemli hukuksuzluklardandır”

Haksız bir şekilde cezaevine atılan İslami kimlikli insanları hatırlatan Şimşek, “Hiçbir gerekçe bulunmadığı halde yıllardır cezaevinde bulunan Müslüman tutsaklar ve 28 Şubat ile şer odaklarının mağdur ettiği kişilerle ilgili müspet bir girişimin olmaması Türkiye`deki adalet sisteminin bir an önce gözden geçirilmesini gerektiren en önemli hukuksuzlukların başında gelmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

İslam adına Müslümanlara zarar veren, masum sivilleri hedef alan, emperyalist güçlerin İslam coğrafyasındaki emellerine ön ayak olan hiçbir yapıyı kabul etmediklerini vurgulayan Şimşek, “ İttihad`ul Ulema olarak bu tür oluşumları Müslümanlar için büyük fitne olarak görüyoruz. Cehaletin bulunduğu yerlerde anarşi, adaletsizlik ve huzursuzluk olur. İlmin ve âlimin bulunduğu yerlerde ise hikmet, huzur, itaat ve adalet olur. Bu bakımdan halkımız medreselere sahip çıkmalı, yetkililer bu tür İslami eğitim kurumlarıyla ilgili âlimlerimizin razı olacağı geliştirici müspet adımlar atmalıdır.” şeklinde konuşmasına devam etti.

Olağanüstü Genel Kurul toplantısı sonunda açıklanan sonuç bildirgesinde Molla Enver Kılıçaslan yeniden İttihad`ul Ulema genel başkanlığına seçilerek güven tazelerken,genel başkan yardımcılığına Mehmet Şenlik ve Mehmet Beşir Şimşek, sekterliğe Muhammed Özer, saymanlığa M. Ali Altun, yönetim kurul üyeliğine de Abdulkuddüs Yalçın ve Suat Yaşasın getirildi.  (Emrah Deniz, Ayetullah Tarhan- İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir