• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Bakan Tüfenkci Gaziantep'te taziyeye katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi’nde bir düğüne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilemek için kente geldi.

Bakan Tüfenkci’ye Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir heyet eşlik etti.

Ailelere taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileyen Tüfenkci, daha sonra 55 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin de yaralandığı saldırının gerçekleştiği sokakta incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Tüfenkci, bu saldırının tüm Türkiye halkına yönelik gerçekleştirildiğini söyledi.

Çocukların ve kadınların hayatını kaybettiği saldırıların tarifinin yapılamadığını belirten Bakan Tüfenkci, “Gaziantepli hemşirelerimizin başı sağ olsun. Gördüğümüz bu manzara karşısında dehşete düşmemek mümkün değil. Barbarlığı, vahşiliği kelimelerle izah etmek mümkün değil. Ülkemiz son günlerde terör örgütlerinin saldırısı altında kaldı. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te, ondan önceki gün Elazığ, Bolu ve Diyarbakır'da insanlığa sığmayan eylemler gerçekleştiren terör örgütlerinin amacı bu halkı yıldırmak ve endişeye sevk etmek.” dedi.

Halkın, saldırganlardan hesap sorulmasını beklediğini dile getiren Tüfenkci, sözlerine şöyle devam etti:

“Millet, Allah'a hamd olsun, ne endişe ne korkuya ne paniğe kapılıyor. Soğukkanlılık içerisinde bu canilerden hesap sorulmasını bekliyor. Bu örgütlerin yaptıkları asla yanlarına kâr kalmayacaktır. Bizim burada daha çok birlik beraberlik içerisinde, provokasyonlara gelmeden, birbirimize inanarak, birbirimize güvenerek, acıların üzerinden siyaset yapmayarak, bütün acıları paylaşarak ve acılara ortak olarak bu acıları hafifletmemiz lazım. Terör örgütlerine karşı dayanışmayla bu terör örgütlerinin üstesinden gelebiliriz.”

Bakan Tüfenkci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna dün PKK tarafından yapılan saldırıya da değinerek, “Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı da esasında bu birlik beraberliği bozmaya yöneliktir. Biz bu oyunlara millet olarak gelmeyeceğiz. Buradan bir kez daha kendisine geçmiş olsun diyoruz. Bu saldırıda yaralananlara ve bu sabah Cizre'deki hain saldırı sonucu hayatlarını kaybeden bütün güvenlik güçlerimize cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu saldırıların hesabı tek tek sorulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci, daha sonra damat Nurettin ile gelin Besna Akdoğan'ın baba evine geçerek Akdoğan ailesine taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir