• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'daki çukur yollar halkı çileden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Şirinevler Mahallesi’nde geçtiğimiz gün bir çocuğun yoldaki çukur nedeniyle düşüp bileğini kırması, mahalle sakinlerinin belediyeye yönelik tepkisini çekti. Bozuk yolların kentin adeta kronikleşmiş sorunu haline geldiğini belirten mahalle sakinleri, bu soruna artık bir çözüm bulunmasını istedi.

Ana arter ve tali yollardaki çukurlara düşmemek için ani manevralar yapmaları sonucunda çoğu zaman araç sürücülerinin kaza yaptığını, yayalarında düşerek yaralandığını belirten mahalle sakinleri, yazın tozdan kışın ise çamur nedeniyle yolların çekilmez hale geldiğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde, yoldaki çukur nedeniyle düşerek bileğini kıran Veysi Şimşek isimli çocuk, belediyeden yolları onarmasını istedi.

“Çukura girdim ve düştüm, bileğim kırıldı”

Şimşek, “Mahallede arkadaşlarımla oynarken, ayağım sokaktaki bir çukura girdim ve düştüm. Bileğim kırıldı. Bu yüzden de ameliyat oldum. Benim başıma gelen, başkasının başına gelmesin diye belediyenin Batman'daki bozuk yolları onarmasını istiyorum. Belediye yetkilileri asli görevini yapmasını istiyorum.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Mursel Şimşek, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle dile getirdi: “Batman'ın yazı ayrı dert, kışı ayrı dert. Kışın buralar çamurdan, yazın tozdan geçilmiyor. Batman gibi bir kentte böyle bir rezillik yaşıyoruz. Buna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz.”

“Belediye gelip yama yapıp gidiyor”

Geçtiğimiz günlerde yeğeninin oyun oynarken sokaktaki çukurdan dolayı dengesini kaybedip yere düştüğünü ve bileğinin kırıldığını hatırlatan Şimşek, “Özel bir hastaneye götürerek yaklaşık 2 saatlik bir ameliyat geçirdi. Sokaklarımızın bozukluğunu belediyeye defalarca söylememize rağmen Batman'ın birçok yerinde olduğu gibi bu sokak da yapılmadı. Biz bir an önce bu sokağın yapılmasını istiyoruz. Belediye gelip yama yapıp gidiyor. Yamalar da kısa bir süre sonra tekrar çukura dönüşüyor. Biz sokağımızın baştan sona kadar asfalt yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.

“Kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmiyor”

Mahallede yıllardır esnaflık yapan Orhan Gültekin ise, “Bir yılı aşkındır yollarımız bozuktur. Kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmiyor. Ben burada esnafım. Yeni aldığım eşyaları, müşteri görünce tozundan dolayı 'kaç aylık, kaç yıllıktır' diye soruyor. Yani bir gün önce aldığım eşya, tozdan dolayı iki üç aylık gibi görünüyor. Bir an önce bu yolların yapılmasını istiyoruz. Her mevsimde yol sıkıntısını çekiyoruz. Biz belediyeden hizmet bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mahalledeki diğer çocuklar da bileği kırılan Veysi Şimşek’in başına gelen olayın kendilerinin de başına gelmesinden korktuklarını belirterek

Mahallede bulunan diğer çocuklarda, sokaklardaki toz ve çukurlardan dolayı sokağa çıkmaya korktuklarını belirterek, oynamak istediklerini ve bir an önce bozuk yolların yapılmasını istediler. (M.Sait Çelik- İLKHA)









































Bu haberler de ilginizi çekebilir