• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Hastanedeki yığılma sıkıntısı giderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de 10 bin 340 metre kapalı alan üzerinde geçen yıl hizmete giren 300 yataklı devlet hastanesinde sıra alma işlemlerinde yaşanan yığılma hastalara zor anlar yaşatıyordu.

İlke Haber Ajansı (İLKHA), “Mardin Devlet Hastanesi'nde sıra kuyruğu” başlığı ile yaşanan sıkıntıyı gündeme getirmesinin ardından harekete geçen hastane yetkilileri, gişeler önünde yığılmanın yaşanmaması için hem personel sayısını yükseltti hem de gişe sayısını 5’ten 11’e çıkardı.

Konuya ilişkin İLKHA muhabirine bilgi veren Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Bayram Açan, Yığılmaların önlenmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını hatırlatarak, şunları söyledi; “Hastanemizde sabah 07.00 ve 08.00 sıralarında kısa süreliğine bir yoğunluk yaşanabiliyordu. Bizlerde hastane olarak bu yığılmayı önlemek için personellerimizin sayısını arttırdık. Numara verme gişelerini 5’ten 11’e çıkarttık. Bundan sonra artık herhangi bir yığılma olmayacak.”

Ayrıca hastalar Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden de (MHRS) yararlanabilirler. MHRS Hastane Randevu Sistemi ile hastanede sıra beklemeden muayene olabilirler.

Peki, MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi nedir?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi; vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için Alo182 hattından Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.

Randevu nasıl alınır?

Alo182 Aranarak; Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi aranır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. kimlik numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.

İnternet üzerinden randevu alımı; Vatandaşlar, 182’nin yanı sıra “Online Randevu Sistemi” aracılığıyla da randevu alabilmektedir.

Vatandaşlar, randevu almak istedikleri Merkezi Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki “Online Randevu” linkine basarak, “Vatandaş Giriş” ekranından kayıt oluşturup randevu alabilmektedir.

Randevu nasıl iptal edilir?

Alo182 Aranarak; Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önce yapılmalıdır.

182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. kimlik numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

İnternet üzerinden randevu iptali; Merkezi Hekim Randevu Sistemi “Online Randevu” ekranına T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır.

“Randevu Geçmişi” kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır.

“Randevu İptal” kısmına tıklayarak randevu iptal edilir. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir