• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Dünya ve ahiretimizi kurtarmak için Kur`an öğreniyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde Kur`an-ı Kerim kurslarına katılan öğrenciler, Kur`an okumanın yanı sıra siyer ve fıkıh gibi ilimleri de öğreniyorlar.

Onlarca öğrenciye ders veren Suphan Camii İmamı Abdüllatif Nakşioğlu, ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

İslam`da çocuk eğitiminin önemli olduğunu söyleyen Nakşioğlu, ebeveynlerin, çocuklarını Kur`an kurslarına gönderip İslami terbiye almalarını sağlamaları gerektiğini belirtti.

Nakşioğlu, “Şu an 45 öğrenci eğitim görüyor. Onlara Kur`an dersinin yanı sıra Peygamber Efendimizin hayatını, dinin temel bilgilerini, İslam terbiyesini veriyorum. Çocuklar çabuk kavrıyorlar ve çok güzel öğreniyorlar. Bu da beni çok sevindiriyor. Onların üzerinde daha çok duruyorum.” dedi.

Çocukların, bu asırda büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğuna değinen Nakşioğlu, “Onun için onlara ilk önce İslam terbiyesini ve edebini vermek şarttır. Bunun üzerinde çok duruyorum. Çocuklarımızı başıboş bırakırsak çok çabuk bozulurlar. Hutbede olsun başka günlerde olsun sürekli ebeveynlere söylüyorum. Allah`ın emaneti olan çocuklarımıza ihanet etmeyelim. Onlara sahip çıkmasak vebali boynumuzdadır. Anne babalar çocuklarına İslami terbiye vermezse bir gün gelecek, çocuklar anne babalarına beddua edecekler.” ifadelerini kullandı.

Camide eğitim gören öğrenciler ise dünya ve ahiret mutluluğunu elde etmek amacıyla Kur`an öğrendiklerini söylediler.

Hamdullah Arsu, Kur`an-ı Kerim`i öğrenmek için kursa katıldığını belirterek, “Hayat rehberimiz olan Kur`an-ı Kerimi öğrenmek için camiye geliyoruz. Burada başta Kur`an-ı Kerim olmak üzere namazı, İslami terbiyeyi, helali, haramı yani Kur`an`ın bize emrettiği her şeyi öğreniyoruz.” şeklinde konuştu.

Kur`an-ı Kerim kurslarına katılmayan akranlarına çağrıda bulunan Beytullah Akyüz, “Dünya ve ahiretimizi kurtarmak için burada Kur`an-ı Kerim okuyoruz. Kur`an benim her şeyimdir. Burada her şeyi öğrendim. Bütün arkadaşlarıma diyorum ki, ‘Gelin, Kur`an öğrenin. Kur`an öğrenmek çok güzeldir. Okuyun, terbiyeyi, her şeyi ondan öğrenin.` ” dedi.

Yaklaşık 3 aydır Kur`an-ı Kerim öğrenmeye çalıştığını dile getiren Mahmut Akın ise kursa katıldığı için mutlu olduğunu söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir