• DOLAR 32.503
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2486.759
  • ...
Kur'an'ı Kerim eğitimi alan  öğrencilere sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan sosyal tesislerindeki Yaz Kur’an kurslarında Kur’an’ı eğitimi alan minik  8 bin 95 öğrenciye, düzenlenen törenle sertifika verilerek Kur'an-ı Kerim hediye edildi.  Törende 20 Ağustos'ta bir düğüne gerçekleşen saldırı sonucu yaşamını yitiren minik Emine Nisa Gören de anıldı.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreni Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Törene, Gaziantep İl Müftü Vekili Mehmet Yaman, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, minik öğrencilere Kuran-ı Kerim'i öğreten öğretmenleri tebrik ederek, “Bugün bizim için özel bir gündür. Zira Rabbimizin insanlığa gönderdiği son kitap olan Kuran-ı Kerim'i, Rabbimizin kelamını, beynine ruhuna nakşeden öğrencilerimize, Allah'ın kelamını öğreten hocalarımıza ve onlara bu imkanı sunanlarla beraberiz. Rabbim bu birlikteliğimizi hayırlara vesile eylesin.”dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, Kuran-ı Kerim öğrenen öğrencileri tebrik ederek, “Ülkemiz son günlerde çok önemli imtihanlardan geçiyor. Bir ülkenin tarihi boyunca göremeyeceği olayları kırk gün içerisinde yaşadık. Kur’an-ı Kerim'i öğrenen ve hayatında da onu rehber olarak kabul edip yaşayacak olan öğrencilerimizi, Kur’an-ı Kerim'i öğreten öğretmenlerimizi ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Küçük Emine'de Kur’an’ı Kerim öğreniyordu

20 Ağustos'ta bir düğüne düzenlenen hain saldırı sonrası yaşamını yitiren Emine Nisa Gören'i de anan Tahmazoğlu, şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz bir 15 Temmuz süreci yaşadık. Bu haince yapılan teşebbüs halkımız tarafından bertaraf edildi. 20 Ağustos günü Şahinbey İlçemizin Beybahçe Mahallesi'nde bir kına gecesinde bomba patlatılarak 54 kardeşimiz şehit edildi. Bu 54 kardeşimizden bir tanesi, yine sizler gibi sosyal tesisimize gelip Kuran-ı Kerim öğrenen Emine Nisa Gören'di. Allah tüm şehitlerimize ve Emine kardeşimize rahmet eylesin. Vatan olmazsa hiçbir şey olmaz. Vatan olmazsa ne Kur’an-ı'mızı okuyabiliriz, ne namazımızı kılabiliriz ne de namusumuzu koruyabiliriz. İmanlı bir nesil yetiştirmek bu açıdan çok önemlidir. İmanlı, vatanını ve milletini seven bir nesil yetişmesi için sosyal tesislerimizde gençlerimize Kur’an-ı Kerim öğretip, Çanakkale'ye götürüyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından minik öğrencilere sertifikaları verilerek, Kuran-ı Kerim hediye edildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir