• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Organları 3 kişiye hayat, 2 kişiye de ışık oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa’da motosikletiyle geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen gencin organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Motosiklet kazası nedeniyle kafa travması geçiren 32 yaşındaki H.T.'nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi ile organ nakli konusunda görüşüldü. Aile, hastanın organlarını bağışlamayı kabul etti. 

Konu hakkında bilgi veren hastanenin organ nakli koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen, “Bugün hastanemizde yine bir donör organizasyonumuz var. Hastanın ailesi son derece yüce bir davranışla, organlarının bağışlanmasını istedi. Türkiye birinciliği iddiamızı sürdürüyoruz. Avrupa’da da iddialıyız artık. 33 beyin ölümünden 19. donörümüzün organ çıkarımı operasyonu var içeride.  H.T.’nin kalbi, böbrekleri ve korneası Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Acıbadem ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilecek. Bu organlar 3 kişiye hayat, 2 kişiye de ışık verecek.” dedi.

Hastane yöneticisi Uz.Dr. Kayhan Sonkur ise,”Hastanemizde bu yıl, 19. donörümüz. Bu bir ekip işi, ekibimiz çok iyi, inşallah canlara can katmaya devam edeceğiz. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir