• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
Av sezonu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016-2017 av döneminin ülke genelinde 13 Ağustos 2016 günü başladığını hatırlatılan Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürü Ercan Turan açıklamasında, ava çıkılabilecek günler, avlanılabilecek yaban hayvanları ve sayıları, avda kullanılabilecek silah, araç gereç ve diğer malzemeler konusunda yapılan kısıtlamalar ile avcıların uymak zorunda olduğu diğer kurallara değindi.

Merkez Av Komisyonu kararına göre, avlanılmasına izin verilen hayvanlardan bazıları için avcı başına bir günlük avlanma limitlerini açıklayan Turan, "Kuş çeşitleri; bıldırcın 10, üveyik 8, karatavuk 3, çulluk 5, sakarmeke 4, tahtalı-sakarca kazı 3’er, alakarga-su çulluğu (bekasin) 1, keklik 2, yeşilbaş, kirik (çamurcun), elmabaş patka, çıkrıkçın toplamda 6 tane. Memeliler için yaban tavşanı 1, adatavşanı, yaban domuzu 2’şer, çakal 1 ve tilki 2 tane olarak saptanmıştır."dedi.

Ülkemizin sahip olduğu tabii kaynak değerlerinin en hassas ve ihtimam isteyen alanlarından birinin 'Yaban Hayatı' olduğuna dikkat çeken Turan, "Yaban hayatı kaynaklarımız ve bunların oluşturduğu biyolojik çeşitlilik yalnızca ülkemiz için değil Dünya için ortak mirastır. Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması ve bu mirasın sürdürülebilir ve yönetim anlayışı ile gelecek nesillerle intikalinin sağlanması, Bakanlığımızın hassasiyetle üzerinde durduğu çalışmaların başında gelmektedir. Av Sezonunun açıldığı bu dönem av hayvanları, çevre dengesi ve sürdürülebilir yaban hayatı açısından çok önemlidir. Avcılarımızın Merkez Av Komisyonu Kararlarına riayet etmeleri, usulsüz avlanmaların önüne geçilmesi, avlanma süreleri ve günlük avlanma limitlerine uyulması, avcılığın bir katliam değil, bir ata sporu olduğu düşünülerek hareket etmeleri gereklidir."ifadelerini kullandı.

Av sezonunun başlamasıyla Batman'ın Kozluk ilçesinde Avcılar Derneği Başkanı ile beraber avcılık belgesine sahip avcılara Turan ve DKMP görevli personel tarafından 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu hakkında bilgi, usulsüz avlanma ve limitler hakkında bilgi verildi. (M. Sait Çelik - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir