• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
"Şırnak'a dokunulmadan Cizre de il olmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari ve Şırnak’ı il olmaktan çıkarılmasına ilişkin maddenin torba yasadan çıkarılmasını değerlendiren HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, ilçelerinin; tarihiyle, kültürüyle, coğrafik yapısıyla il olmayı hak ettiğini dile getirdi.  

“Cizre, tarihiyle kültürüyle coğrafik yapısıyla il olmayı hak eden bir şehirdir”

Cizre’nin il olmasını istediklerini belirten Ahmet Elçin, şöyle konuştu: “Torba yasada Cizre’nin il olması Şırnak’ın ise ilçe olmasını öngören madde çıkarılmıştı. Bu Şırnaklı kardeşlerimiz için sevindirici bir durumdu. Ancak bu defa il olma noktasında hükümetin Cizrelilerde meydana getirdiği sevinç kursakta kaldı. Cizrelilerde büyük bir hayal kırıklığına sebep oldu. HÜDA PAR Cizre teşkilatı olarak, genel merkezimizin dediği gibi Şırnak’a dokunulmadan Cizre’de il olmalıdır. Bu, iki şehri de sevindirecek, kalkındıracak ve mağdur olmalarını önleyecektir. Cizre tarihiyle, kültürüyle, coğrafik yapısıyla il olmayı çoktan hak eden bir şehirdir. Tarihte ilme, bilime, medeniyete ev sahipliği yapmış bir kenttir. Bu noktada gelişmeye ve kalkınmaya müsait bir coğrafi yapıya da sahiptir.”                        

Elçin, “Şırnak, Hakkari mağdur edilmeden; Cizre de Yüksekova da il olmalıdır. Şu an itibarıyla bu şehirler, nüfusuyla da bunu hak ediyor. Kilis ve Bayburt gibi şehirler Cizre kadar gelişmiş ve merkezi bir yer olmamalarına rağmen il yapıldı. Şu an 81 il var ve bu sayısının 83-85 olmasının önünde herhangi bir engel ve sakınca da yoktur.”  dedi.

“Cizrelilerde il olma noktasında yeşerttiğiniz umutları yıkmayın”

Hükümete ve Cumhurbaşkanı’na da çağrıda bulunan Elçin, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyoruz; Cizrelilerde il olma noktasında yeşerttiğiniz umutları yıkmayın. Cizre halkı kendilerine verilen bu sözlerin yerine getirilmesini beklemektedir. Cizre’nin gelişmesi, kalkınması, hak ettiği eski saygınlığına ulaşması için, gelin söz verdiğiniz şekilde Şırnak’a dokunmadan Cizre’yi il yapın.” diye konuştu.

“Cizre ve Yüksekova’nın geleceğiyle ilgili yetkili mercilerin bir açıklama yapması gerekir”

Şırnak ve Hakkari’nin ilçe olmasına ilişkin maddenin torba yasadan çıkarılmasının ardından herhangi bir resmi açıklama yapılamadığına dikkat çeken Elçin, “Belki şu an gündemden düşmüş olabilir. Ama ileriki dönemlerde tekrar bunun gündeme gelmemesi için hem Şırnak ve Hakkari’nin hem de Cizre ve Yüksekova’nın geleceğiyle ilgili yetkili mercilerin bir açıklama yapması gerekir.”  (M. Hüseyin Temel, Mehmet Bozdaş - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir