• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin'deki PKK operasyonunda 10 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de bombalı araç saldırısı hazırlığında oldukları gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde düzenlenen PKK operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişi ile Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin gözaltına alınan Mazıdağı Belediye Başkanı Necla Yıldırım'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.A, R.A, S.A, A.B, R.K, M.D.T, G.İ, M.S, R.K, ve M.Ç tutuklanırken, M.E.D ve A.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mazıdağı Belediye Başkanı Yıldırım ile S.S, A.Y, L.Ö, B.D ve S.B de savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest kaldı.

Tutuklanan zanlılar Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Hatırlacağı üzere; tutuklananlardan R.A'nın 21 bin liraya bombalı araç saldırısı için kamyonet satın aldığı, M.D.T’nin de saldırı için keşif yaptığı, R.K'nin ise bomba yüklenecek minibüsle il merkezinde 14-15 Ağustos tarihlerinde saldırı gerçekleştireceklerini itiraf ettikleri bildirilmişti.

Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığı’na da 9 Temmuz’da PKK tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, patlamada 2 asker ile bir sivil hayatını kaybetmiş,  12 asker de yaralanmıştı. Saldırıda kullanılan araç Mazıdağı Belediyesi’ne ait olduğu ortaya çıkmıştı.

İçişleri Bakanlığı saldırıyla ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma dolayısıyla Mazıdağı Belediye Başkanı Yıldırım ve Belediye Meclis Üyesi Özkan, Anayasanın 127'ci maddesinin 4. fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 47. maddesi gereğince ‘geçici bir tedbir’ olarak görevden uzaklaştırılmasını kararlaştırmıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir