• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Batman'da görevden uşaklaştırılan kamu personel sayısı 556 oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde FETÖ/PDY  bağlantılı kurum ve kişilerle ilgili devam eden soruşturma kapsamında Batman'da bu güne kadar  556 kamu personeli hakkında işlem yapıldı.

Konuyla ilgili Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 556 personelin görevinden uzaklaştırıldığı belirtilerek, “İlimizde 556 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış olup, bunlardan 117 'si tutuklanmış, 74'ü adli kontrol ile serbest bırakılmış, 6'sı ise firari durumdadır. Tutuklananlardan 14’ü askeri, 66’sı emniyet, 32’si adliye, 4’ü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve biri ise İl Özel İdare Personelidir.” denildi.

Kanun Hükmünde Kararname ile 88 kamu personelinin görevinden ihraç edildiğinin belirtildiği açıklamada, bunlardan 81’inin emniyet personeli, 7’sinin ise askeri personel olduğu kaydedildi.

Açıklamanın devamında, 23 Ağustos tarihinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 21 adliye personeli hakkında işlem yapıldığı, bunlardan 19’u gözaltında, biri firari ve birinin ise tutuklandığı bildirildi.

Ayrıca dün itibariyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 6,  Batman Üniversitesinden 7 personel görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir