• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Nusaybin'de hasar tespit çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Mardin’in Nusaybin ilçesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Şuna kadar 30 bin kişi, hasar ve zarar tespiti için kaymakamlık bünyesinde kurulan komisyona başvuruda bulundu.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi Çatalözü, İpek Yolu ve Barış mahallelerinde 25 Temmuz’da kısmi olarak kaldırılmıştı.

İlçedeki sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla ‘Hasar ve Zarar Tespit Komisyonu da kuruldu. İlçe halkı, zararının tespiti için kaymakamlık binasında kurulan komisyonlara başvuruyor. Kaymakamlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; Hasar ve Zarar Tespit Komisyonu’na şuan kadar 30 bin kişi başvuruda bulundu.

Komisyon tarafından alınan başvurular, 30 kişilik bir ekip tarafından bilgisayar ortamına aktarılıyor. Hasar ve Zarar Tespit Komisyonu’na başvurular sürüyor. Başvurular tamamlandıktan sonra saha çalışması yapılacak. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir