• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
"FETÖ`nün kumpasları sonucu mağdur olan çocuklarımız neden görülmüyor?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî kimlikleri nedeniyle FETÖ`nün hakim, savcı ve polisinin kumpaslarıyla cezaevine atılan Enver Kaplan, Zülküf Yüce, Hasan Tilki, İlhan Kuş ve Kemal Hakseven`in yakınları, yaşadıkları mağduriyeti anlatmak amacıyla Adana`da siyasi partileri ve STK`ları ziyaret ettiler.

Mağduriyetlerini dile getiren mahkûm aileleri, cezaevindeki yakınlarına kumpas kuran FETÖ`cü polis, savcı ve hâkimler bir bir yakalanıp cezaevine atıldığını hatırlatarak, FETÖ mağdurları için yeniden yargılanmanın önünün açılması gerektiğini ifade ettiler.

İlk olarak AK Parti Adana İl Teşkilatını ziyaret eden mahkûm yakınlarından oluşan heyet, burada AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ile görüştüler.

Ağabeyi gözaltına alınmadan 5 gün boyunca kırsalda işkence görmüş

Heyet adına söz alan Mehmet Kaplan, ağabeyi Enver Kaplan`ın İslami faaliyetleri nedeniyle 1999 yılında FETÖ`cü polisler tarafından bacağından silahla vurularak kaçırıldığını, yaralı olduğu halde resmi olarak gözaltına alınmadan 5 gün boyunca kırsalda işkenceye uğradığını, göl kenarında infaz edilmek üzere iken yakınlardaki bir çobanın bunu görmesi üzerine emniyete götürüldüğünü anlattı.

“Delil olmadan kumpasla müebbet cezası verildi”

Ağabeyinin kaçırıldıktan 5 gün sonra resmi olarak gözaltına alındığını ancak işkence ve insanlık dışı muamelenin emniyette de sürdüğünü ifade eden Kaplan, “Gözaltı gibi yargılama süreci de hukuksuz bir şekilde devam etti. Ağabeyime işlemediği suçlardan dolayı müebbet cezası verildi. -Ceza veren hâkimin ise ‘Her ne kadar somut delil olmasa da mahkeme heyetinin kanaati gereği sanığın cezalandırılmasına…`diye kararı açıklaması yaşananların bir kumpas olduğunu göstermekte. Zaten başlatılan FETÖ soruşturmalarında ağabeyime komplo kuran bazı polisler ile bu cezayı veren eski DGM hakiminin de yakalanıp tutuklandığını basından öğrendik. Kumpasçı FETÖ`cü polis, savcı ve hakimler bir bir yakalanıp tutuklandığı bu süreçte onların mağdur ettiği mahkumlara da yeniden yargılama yapılmasını istiyoruz.” dedi.

“Başbakanı bile örgüt suçlamasıyla yargılamak isteyen FETÖ`nün mağdur ettikleri görmezden gelinmemeli!”

İçişleri Bakanı Efkan Ala`nın 7 bin istihbaratçıdan 6 bin 500`ünün, 81 ilin emniyet müdüründen 74`ünün FETÖ`cü olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatan heyetteki bazı mahkum yakınları ise, “FETÖ`nün kumpasları sonucu mağdur olan çocuklarımız neden görülmüyor?” diye sorarak “Hükümetin bakanları bile FETÖ ve kumpaslarından şikayet ediyor. Bunlar, ‘Selam Tevhid` diye bir örgüt uydurarak zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ı bile yargılamak istediler. Bu böyle iken bunların mağdur ettikleri görmezden gelinmemeli. Biz Yusufiler için af değil yeniden yargılanma talep ediyoruz. Eğer yeniden yargılanma hakkı verilirse suçsuz oldukları ortaya çıkacaktır. Aksi halde 18-20 yıldır cezaevlerinde yatan Yusufiler yönelik bu zulüm devam etmiş olacak.” ifadelerini kullandılar.

AK Parti İl başkanı Yeni: Konunun takipçisi olacağız

Mahkum ailelerini dinleyen AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ise, bu şikayetlerle ilgili ailelerin gerekli girişimi yapmaları halinde konunun takipçisi olacaklarını eğer bir hukuksuzluk varsa bunun mutlaka yetkili yargı organlarınca çözüme kavuşturulacağına inandığını söyledi.

Daha sonra Saadet Partisi Adana İl Teşkilatını ziyaret eden mahkûm aileleri burada da Yusufîlere yönelik kurulan kumpasları ve hukuksuzlukları dile getirdiler. Mahkum ailelerini dinleyen Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Gözütok da söz konusu davalarla ilgili dosyaların kendilerine verilmesi durumunda bunu genel merkezlerine ileteceklerini söyledi.  

“Katiller, hırsızlar bile salınırken 20-25 yıldır cezaevinde olan Yusufîler zindanlarda unutuldu.”

Son olarak HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz`u ziyaret eden mahkûm aileleri, burada da maruz bırakıldıkları hukuksuzlukları anlattılar.

01.07.2016 tarihi de dahil olmak üzere bu tarihe kadar işlenen suçlarda koşullu salıverilme ve denetimli serbestlik sürelerinin geçici olarak iyileştirilmesini içeren 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile onbinlerce mahkum tahliye edilirken FETÖ mağduru Yusufîlerin bu haktan yararlandırılmamasını eleştiren aileler, “Katiller, hırsızlar bile salınırken 20-25 yıldır cezaevinde olan Yusufîler zindanlarda unutuldu. Biz af değil adalet istiyoruz. FETÖ mağduru yakınlarımızın yeniden yargılanmasını istiyoruz” şeklindeki taleplerini burada da dile getirdiler.

“HÜDA PAR olarak Yusufîlerin yanındayız”

Parti olarak Yusufîlerin mağduriyetlerinin gündeme taşınması ve geçmişte yaşanan hukuksuzlukların giderilmesi konusunda yapılacak tüm çalışmaları destekleyeceklerini ifade eden HÜDA PAR Adana İl Başkanı Yavuz ise, “HÜDA PAR olarak Yusufîlerin yanındayız ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. En üst makamlara, mercilere, yetkililere bu mağduriyetlerin giderilmesi için konunun takipçisi olacağız. İnşallah Yusufîler hakkında hayırlı bir sonucun çıkmasını umuyoruz.” dedi.

“FETÖ mağduru Yusufîler bu zamanda bırakılmayacaklarsa ne zaman bırakılacaklar”

Yusufîlerin mağduriyetlerini ve çektikleri sıkıntıları en iyi kendilerinin anladığını dile getiren Yavuz, “Çünkü bu mağduriyetlerin aynısını bizler de yaşadık. Onlarca yıldır cezaevlerinde olan FETÖ mağduru Yusufîler bu zamanda bırakılmayacaklarsa ne zaman bırakılacaklar. Bugün bunlara kumpas kuran polis ve savcılar, ceza veren hakimlerin hepsi FETÖ`den yakalanıp cezaevlerine konuluyorlar. Bunlar neden tutuklanıyorlar? İnsanlara kumpas kurmuşlar, insanları mağdur etmişler.”diye belirtti.

“Yusufîler için yeniden yargılanma yolu mutlaka açılmalı”

Hükümetin Yusufîler için yeniden yargılanma yolunu açması gerektiğini ifade eden Yavuz, “Biz Yusufîler için af değil yeniden yargılanma istiyoruz. Yeniden adil bir mahkeme kurulsun, delil ne ise kim ne biliyorsa gelsin ortaya koysun,  yeni ve adil bir yargılama yapılıp yeni bir karar verilsin. Herkes için bu yapıldı. Ergenekoncular, Balyozcular, KCK`cılar için bu yolu açtılar. Bu davalardan herkes bırakıldı, bu hakkı Yusufîlere de verin! Yusufîleri mahkum eden FETÖ`cü polis, savcı ve hakimlerin hepsi deşifre oldu, bu noktada mağduriyetlerin giderilmesi için yeniden yargılanma yolu mutlaka açılmalı.” diyerek Yusufî mahkumlara desteklerini dile getirdi.

Siyasi partilerden sonra Adana`daki STK`ları da ziyaret eden Yusufî mahkûmların aileleri, uzun yıllardır FETÖ mağduru olarak zindanlarda yatan mahkumlar için “Adalet” istediler. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir