• DOLAR 32.567
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2408.046
  • ...
Bölgedeki bin STK`dan ortak bildiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren bin kadar sivil toplum örgütü, “Kardeşlik Nöbeti” sloganıyla Van`da bir araya gelerek terörü lanetleyerek ortak bir bildiri yayınladı.

Türkçe ve Kürtçe okunan bildirilerde kardeşlik vurgusu yapıldı, terör lanetlendi. Beşyol Meydanını dolduran vatandaşlar, “Birlikte Türkiye`yiz”, “ ‘Sen` ‘Ben` yok ‘BİZ` varız”, “Mü`minler ancak kardeştirler”, “Darbeyi Yendik. Terörü de Yeneceğiz”, “Birlikte Diriliş İçin, Birlikte Direnişteyiz”, “Teröre Van minute” ve “Üst Aklın Maşaları PYD/PKK - FETÖ- DAİŞ” yazılı dövizler taşıdı.

Kanaat önderleri, yazarlar ve akademisyenlerin de katıldığı programda Türkçe bildiriyi Alaattin Demirel, Kürtçe bildiriyi ise Süleyman Nazlıca okudu.

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Yüce Rabbimiz, iman edenleri ‘kardeş` kılmış. Bu kardeşlik nimeti sayesinde onları ‘ateş çukuruna` düşmekten kurtardığını bildirmiştir. Bu bilinçle hizipçi, mezhepçi, ırkçı ve ayrılıkçı yapıları kınıyor, kardeşliğimize sahip çıkıyoruz. Kardeşlerimize ve sadık dostlarımıza destek oluyoruz. Düşmanlarımıza korku salıyoruz. İmana karşı küfrü, kardeşliğe karşı kalleşliği tercih edenleri lanetliyoruz.” dedi.

Yalçın şunları söyledi: “Ey! PYD/PKK, DAİŞ ve FETÖ… Ey! Haçlı İttifakının emir erleri: Elinize  emperyalizm tarafından verilen silahları bırakın. Artık yeter! Kandan ve katliamdan beslenmeyin. Siyonizmin kanlı senaryolarında figüran olmaktan vazgeçin. Milletin iradesine, bu kardeşlik atmosferine teslim olun. Diz çökeceksiniz. Aman dileneceksiniz. Ebedi kardeşliğimiz karşısında çaresizce yalnızlaşacaksınız. Yenikapı Ruhunu Kuşanıp karşınıza çıkan, medeniyet ve değerler paydasında hayatı yeniden anlamlandıran yiğit yürekler karşısında yok olup gideceksiniz. Değerleri kuşananlar burada.. Dayanışma ruhu ile hareket edenler burada. Emperyalizmin, terörizmin ve siyonizmin karşısında dim dik duran Güneydoğu, Doğu Anadolu, tüm Türkiye burada. EdiBese! Yeter Artık diyoruz.  Sabrımızı sınamayın. Unutmayın. Unutmayacağız.”

Türkçe ve Kürtçe okunan ortak bildiride ise, “Biz 21 ilin sivil toplum örgütü temsilcileri olarak; kardeşliğimizi yok etmeye çalışanlara inat birlik, beraberlik ve kardeşliği tahkim etmeye; kin, nefret, terör ve şiddete karşı durmaya kararlı olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.  (Yılmaz Sönmez- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir