• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Vanlı Depremzedelere Kömür Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da kışa giriş ayları olarak kabul edilen ve sobaların kurulmaya başlandığı Ekim ve Kasım aylarında Vanlılar henüz kışa tam bir hazırlık yapamamışken depremler meydana gelmiş halk ne yapacağını şaşırmıştı. Vanlıların bir kısmı Van`ı terk ederken bir kısmı da, her şeye rağmen Van`da kalmaya karar vermişti.

 

Depremlerden önce halkın büyük çoğunluğu şehrin her tarafına doğalgaz çekileceği için kömür almaya gerek duymamış, bu nedenle depremlerden sonra kışa hazırlıksız yakalanmıştı. Vanlılar zor durumdayken yardım kömürü ile bir nebze de olsa rahatladılar.

 

Kamyon ve tırlarla Eskişehir, Yozgat ve Şırnak`tan Van tren garına getirilen kömür, buradan aldıkları kömür yardım kartıyla hak sahibi olduğunu belgeleyen halka birer ton olarak dağıtılıyor.

 

Özellikle deprem sonrası işsizliğin çok büyük sorun olduğu Van`da yardım kömürü dağıtımı pek çok kimse için de geçim kaynağı haline geldi. Bazı Vanlılar kamyonlarla ve tırlarla Van garına getirilen kömürleri şehir içi kamyonetlere yükleyerek ekmek paralarını çıkarmaya çalışırken, kimisi de kendi şehir içi kamyonetleriyle halkın almış olduğu yardım kömürünü evlere kadar taşıyarak geçimlerini sağlıyor.

 

Taşımacılık yaparak geçimini sağlayan yüzlerce kişiden biri olan Hakim Yavuzcan kendi özel arcıyla bu işi yapıyor. İnşaatçı olduğunu ve kış sezonunda başka da bir gelirinin olmadığını söyleyen Hakim Yavuzcan, "Yaklaşık olarak iki aydır bu işi yapıyorum. Günde bazen 4, bazen de 5-6 defa taşıdığım oluyor. Benim gibi bu işi yapan çok kişi var. Bu iş de olmasaydı herhalde perişan olurduk" dedi.

Mahmut Aytekin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir