• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TESSEP`ten Avukat Yetkiner`e  Teşekkür Plaketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Tüm alanlarda başörtüsü yasağının kalkması için mücadele veren Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), sürdürdüğü çalışmalara destek veren Avukat Halis Yetkiner`e teşekkür plaketi verdi. Yetkiner`i bürosunda ziyaret eden TESSEP yetkilileri, özellikle ilköğretim çağındaki kız öğrencilere yönelik okul idarelerince uygulanan başörtüsü yasağı ve okula almama gibi durumlarda hukuki destek verdiği için kendisine teşekkür ettiler.
 
Ziyarette söz alan TESSEP`e üye derneklerden olan Adana UMUT DER Başkanı Selahaddin Yeniay, "Okulların açıldığı ilk günlerde okula gitmeye başlayan tesettürlü kız öğrencilerin bir kısmı, bazı okul idarecilerinin keyfi uygulamalarıyla sınıflarına alınmamıştı. Bu öğrencilerin velileri de TESSEP Platformu`na müracaat ederek, ne gibi haklarının olduğu ve ne gibi girişimlerde bulunabilecekleri konusunda bize danışmışlardı. Biz de Platform olarak bu sorunun hukuki ve resmi prosüdürünü tanıdık avukatlarımıza sorarak başvuran ailelere yardımcı olmaya çalıştık." dedi.
 
Avukatların desteğinin başörtüsü kız öğrencilerle ailelerine moral olduğunu belirten Yeniay; "Böylece aileler hukuki haklarını öğrenmiş oldular. İlk önce okul idareleriyle sorunun çözümü için görüşmelerde bulundular. Ardından konunun çözümü için ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine ve nihayetinde Milli Eğitim Bakanlığına dilekçelerle şikayet ve hak arama konusunda başvurularda bulundular." dedi.
 
Şu an Adana genelinde başörtülü kız öğrencilerinin tümünün sınıflarına girerek ders alabildiğini belirten Yeniay; "İlk başlarda halkımızın çoğunun zihninde , `okulda başörtülü okunamaz` gibi bir düşünce oluşmuştu. Bu okul idareleri tarafından da böyle görülüyordu. Bundan dolayı bir çok okul idaresi, tesettürlü kız öğrencileri sınıfa almamış, tecrit etmiş ve sürgün girişiminde bulunmuştu. Zihinlerde oluşan bu yanlış düşünce, başlatılan hukuki mücadelenin ardından yumuşadı. Şu an itibarıyla Adana genelinde bu kızlara yönelik sınıfa ve derslere almama gibi bir durum kalmadı. Tümü başörtüleriyle sınıflarına girerek derslerini alabilmekteler"dedi.

Yeniay; başörtüsü yasağına karşı hukuki desteklerinden dolayı Avukat Halis Yetkiner`e teşekkür ederek TESSEP adına hazırlanan teşekkür plaketini kendisine takdim etti.
 
Plaketten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Yetkiner ise; "başörtüsü konusunda bize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız ve bundan memnuniyet duyarız." dedi.

Ayhan Kaya-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir