• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Çiftçilere 840 bin çilek fidesi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ‘Çilek Hibe Projesi’ kapsamında Batman’ın Sason ilçesine bağlı Yeniköy’deki 56 çiftçiye 840 bin adet sertifikalı Albion çeşidi çilek fidesi dağıtımı yapıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortaklaşa uyguladığı projenin fidan dağıtım törenine; Sason Kaymakamı Tekin Dündar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili M. Afif Avcı, İl Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Ömer Atilla ve çiftçiler katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtımı yapılan çilek fidesi maliyeti ise GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yüzde 70 hibe ile finanse edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili M. Afif Avcı, tarafından çiftçilere temsili olarak fidelerin dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili M. Afif Avcı, Sason ilçesindeki 56 çilek üreticisine 840 bin adet sertifikalı Albion çeşidi çilek fidesi dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Avcı, “Burada her bir çiftçimize 15 bin çilek fidesi dağıtımını yaptık. Buradaki amacımız, vatandaşlarımızın var olan gelirlerine ek bir gelir sağlamak, bölgenin hem ekonomik, hem iş istihdamını artırmak ve gençlerimizi kendi işlerini kurma konumuna getirmektir. Çiftçilerimiz dikecekleri bu fideler sayesinde inşallah bölgeye iyi bir ekonomik gelir sağlayacaklardır.” Şeklinde konuştu.

Avcı, Bölge çiftçilerine ekonomik katkı sağlayacak projelerin devam ettiğini ve edeceğini sözlerine ekledii. (M.Fatih Akgül-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir