• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
"Para vermedim diye çocuğumu okula kaydetmediler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Talaytepe İlkokulu Müdürü Efe Elönü`nün, çocuğunu okula kayıt yaptırmak isteyen velilerden bağış adı altında kayıt parası aldığını iddia eden Fesih Adiyaman, duruma tepki gösterdi. Müdür Elönü ise iddiaları reddetti.

Çocuğunu Talaytepe İlkokuluna kaydetmek için okul müdürü Efe Elönü`yle görüştüğünü ifade eden Fesih Adıyaman, şöyle konuştu: “Talaytepe İlkokuluna çocuğumu kaydetmeye gittim. Bağış adı altında benden para istediler ben de ne olduğunu bilmediğim için kabul ettim. Okul müdürünün yanına gittiğimde bana bir makbuz verdiler. Makbuzda ‘Okul Aile Birliği` yazıyordu. O esnada müdür parayı bu şekilde aldıklarını söyledi. Ben de bu bir bağıştır ve bunu yapmak istemediğimi söyledim. Müdür yardımcısını aradı ve parayı yatırmayana kadar çocuğumun kaydının yapılmamasını söyledi.”

Bunu üzerine okul müdürünün yanına tekrar gittiğini ifade eden Adiyaman, “Okul müdürü ile aramızda bağış konusunda tartışma çıktı. Kendisine para vermeyeceğini söylediğimde, ‘Bana kayıt yaptırmayacaklarını` dile getirdiler. Ben bunun suç olduğunu milletten zorla para aldıklarını söyledim. Kendilerine; bağış gönüllü yapılan bir şeydir ama siz laf oyunlarıyla zorla velilerden para alıyorsunuz dedim. Bunun üzerine bana, ‘Sen bilirsin ister parayı ver ister verme ama parayı vermeyene kadar çocuğun kaydedilmeyecek` dedi. Bu cümleler üzerine ben çocuğumu okula kaydetmeden okuldan ayrıldım.” dedi.

Duruma tepki gösteren Adiyaman, “Benim tanıdığım birkaç aile var ve hepsinden de bağış adı altında para almışlar. Millette para olsa zaten verecek, bu ısrarcı durum vatandaşı mağdur ediyor. Gerekli mercilerin ve yetkililerin bu zulme el atması gerekir, çünkü bu kul hakkıdır, haramdır.” diye belirtti.

Okul müdürü iddiaları reddetti

Kendisiyle konuştuğumuz okul müdürü Efendi Elönü ise söz konusu iddiaların asılsız olduğunu, bu anlamda kimseden zorla bağış talebinde bulunmadığını söyleyerek kendini savundu. (Emrah Deniz-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir