• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
DSİ'den balıklandırma çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Su İşleri (DSİ) 10'cu Bölge Müdürlüğü 13'cü Şube Müdürlüğü tarafından Atatürk Barajından getirilen yaklaşık 260 bin tane pullu sazan yavrusunu, Batman Barajı Göletine bıraktı.

Su kaynaklarının geliştirilmesinden sorumlu olan DSİ, asli görevlerinin yanında mevcut kaynaklardan çeşitli yönlerden faydalanmak maksadıyla sorumluluk alanlarında bulunan Batman Barajı Göletine, Atatürk Barajından getirilen yaklaşık 260 bin tane pullu sazan yavrusu bıraktığı belirtildi.

Gölete bırakılan balıklar, DSİ Diyarbakır 10 Bölge Müdürlüğünde görev yapan Ziraat Mühendisi Oktay Kılıç ve 103'cü Şube Müdürlüğünde İşletme Başmühendisi olarak görev yapan Ahmet Durmuş tarafından balık nakil tankları kullanılarak baraja salıverildi.

Konu hakkında açıklama yapan Batman DSİ Şube Müdürü Bedi İleri, “Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde koordine edilen balıklandırma çalışmaları ile Batman Barajındaki mevcut balık stoklarının korunması ve devamlılığın sağlanması amacıyla vatandaşlarımızın hayvansal protein ihtiyaçlarının su ürünlerinden karşılanması hedeflenmektedir. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde bu çalışmaların her yıl düzenli olarak yapılacaktır." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir