• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
"Pervari'de yapamadıklarını Antep üzerinden yapmaya çalışıyorlar!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

54 kişinin hayatını kaybettiği onlarca kişinin de yaralandığı Gaziantep’teki bir mahalle düğününe yönelik bombalı saldırıya ilişkin İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Adiyan aşireti önde gelenlerinden ve AK Partili Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan’ın ağabeyi olan Ali Özcan, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Öncelikle bölgede PKK’nin aşiretlere yönelik saldırılarının nedenlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ali Özcan, Gaziantep’teki saldırı üzerinden Pervari’nin hedeflendiğine işaret etti.

PKK’nin bölgedeki aşiretlere yönelik saldırılarına dikkat çeken Özcan, şöyle konuştu: “Son dönemlerde dikkat ettiyseniz aşiretlere karşı terör örgütünün eylemleri var. Mesela her ne kadar AK Parti Gençlik Kolları Başkanı olsa bile, Jirkî aşiretinin reisi Tahir Adıyaman’ın yeğenine saldırı yapıldı. Öbür taraftan bizlere karşı eylem var. Şimdi baktığınız zaman örneğin PKK Pervari’de başarılı olmuş değildir. Gerek Pervari ilçe merkezi olsun gerek köyleri olsun. Bugün Pervari çevresindeki belediyelerin çoğu HDP’lidir. Hizan, Çatak, Eruh hatta Uludere, sınır olduğumuz yerler hepsi HDP’li, sadece Pervari, hilalin içerisindeki bir yıldız gibi duruyor. Burada da AK Partili belediye var. Olayın bir boyutunu da bu şekilde değerlendirmemiz lazım.”

“PKK aşiretleri kendine engel görüyor”

“Çözüm Süreci”nde PKK’nin aşiretlerle görüştüğüne, bu görüşmelerden istediğini alamayınca da son dönemde saldırılar başlattığına dikkat çeken Özcan, sözlerine şöyle devam etti:

“Sözüm ona barış sürecinde, daha doğrusu silahsızlanma sürecinde aşiretlerin çoğuna gelip gittiler, onlarla oturdular. Ama aşiretler teröristlerden yana tavır koymadılar. Güneydoğudaki aşiretler çoğu hâlâ gelenek ve göreneklerine bağlıdırlar. Eğer ki aşiretler yok edilirse terör için meydan boşalır. Haliyle onları engel görüyorlar. Peki, o aşiretler Kürt değil mi? Güneydoğu’da Türk aşiret var mıdır? veya Arap aşireti var mıdır? Onun için ben bunların sloganlarına o demokrasi konuşmalarına inanmıyorum.”

“Ölen Kürt, Türk, Müslüman değil mi?”

HDP’nin katliamdan sonraki tutumunu eleştiren Özcan, “Bugün HDP hayatını kaybedenleri kendine mal ediyor.  HDP’lidir dedikleri bu insanlar sandıkta oy kullandıkları zaman gerek HDP eş başkanları olsun veya teşkilat başkanları olsun onların yanlarında mıydılar? HDP’ye oy verdikleri zaman sandığın başında mıydılar? Bugün Türkiye’de sözüm ona PKK diyor ki, ben Kürtlerin adına eylem yapıyorum. Öbür taraftan DHKP-C ben Türklerin adına eylem yapıyorum diyor. Diğer taraftan DAİŞ ve FETÖ’cüler de ben İslam adına eylem yapıyorum diyor. Peki, bu patlayan bombalar kimleri öldürüyor? Ölen Kürt, Türk, Müslüman değil mi? Bugün HDP’nin önce bunu sorgulaması lazım. Elazığ’daki patlamada şehit düşen kardeşlerimizden Kürt yok muydu? Dün Hizan’da bir çatışma oldu ve bir astsubay şehit düştü. Bu astsubay Van Çataklı bir Kürt’tü. HDP niye gidip onun ailesine başsağlığında bulunmuyor? Bana göre nasıl ki bu saydıklarım örgütler başkalarının maşasıysa HDP de onların maşalığını yapıyor.” dedi.

“Cenaze törenlerinde slogan atanlar Pervarili değil”

Cenaze törenlerinde HDP’lilerin provokatif hareketlerine de tepki gösteren Özcan, “Cenazede slogan atanların Pervarili veya şehit olanların birinci dereceden akrabaları bile olduklarını düşünmüyorum. Bakın bunların çoğunun yarın öbür gün basında fotoğrafları görünecek, bunların çoğu çevre illerden gelmiştir, Pervari ile alakası olmayanlardır. Madem öyle, bu insanların çoğunun cenazesi Pervari’ye gelecek, niye gelip Pervari de sahiplenmiyorlar. Kimi cenazeleri diğerlerinden ayırdıkları için mi? Bunlar HDP’li değil de onlar HDP’li öylemi?” diye sordu.

Olayın ilk emareleri her ne kadar DAİŞ’i işaret ediyorsa da çok yönlü bir araştırma yapılası gerektiğinin altını çizen Özcan, şu tespitlerde bulundu: “Olay çok yönlü araştırılmalı. Yani bu korucu aile olduğu için veya saydıklarım diğer sebeplerden dolayı da olabilir. Öbür taraftan Pervari’de yapamadıklarını Antep’teki Pervarililer üzerinden yapıp ilçe belediyesinin el değiştirmesini de hedefliyor olabilirler.”  (Osman Gülebak, İbrahim Koçyiğit, Bahattin Coşkunkan - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir