• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Meşal, El-Ahmed`le Uzlaşı Anlaşmasını Görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERK -Azzam El-Ahmed, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Meşal ve Hamas yetkilileriyle görüşeceğini ve uzlaşı anlaşmasının önündeki engelleri konuşacaklarını söyledi. El-Ahmed, Abbas ve Meşal`in Şubat ayı başında Kahire`de bir araya geleceklerini de belirtti.
 
Bu sabah "Filistin`in Sesi" radyosuna konuşan El-Ahmed, uzlaşı anlaşmasının uygulanmasını yerinde görmek üzere Mısırlı bir güvenlik heyetinin Gazze Şeridi ile Batı Yaka`yı ziyaret edeceğini bildiren El-Ahmed, ziyaretin bu ayın 20`sinde yapılmasının planlandığını fakat teknik nedenlerle bir kaç gün ertelendiğini söyledi.
 
Ziyaretin, Kahire`de yapılan anlaşma uyarınca gerçekleştirilecek bir dizi ziyaret çerçevesinde yapılacağını ifade eden El-Ahmed, birlik hükümetinin kurulmasından sonra heyetin görevinin Arap Birliği gözetiminde güvenlik güçlerinin inşası ve yeniden yapılandırılması olacağını belirtti.
 
Hamas lideri Halid Meşal, dün akşam Hamas üyelerinden oluşan bir heyetle Kahire`ye gitti. Meşal`in bugün İsviçre`den gelen bir heyetle de buluşacağı bildirildi.
 
Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir