• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
15 Temmuz fotoğraflarla anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnişi konu alan bir sergi açıldı. Sergi 1 Eylül’e kadar açık olacak. Darbe girişimi gecesi yaşananların ve halkın kendini tankların önüne attığı anların fotoğrafları sergilendi. Sergi halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, gelen vatandaşlar cep telefonlarıyla sergi fotoğraflarını çekti.

15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’nda yapılan serginin açılışında bir konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “15 Temmuz akşamını hep beraber yaşadık. O travmayı, o darbe girişimini, o acıyı hep beraber hissettik. Bu mesele şahsi değildi, bu mesele bir gruba yönelik değildi. Ülkemize ve geleceğimize yönelik bir girişimdi. Bu açılışı yapabilmemiz, başta bu milletin bayrağına, vatanına ve geleceğine sahip çıkmasındandır.” dedi.

Zolan, “Gaziantep’te aşağılıkça, mert olmayan şekilde, namertçe bu insanlar saldırılarına devam ediyorlar. Saldırmaya da devam edecekler. Çünkü onlarda ne mertlik vardır ne insanlık vardır ne de şeref vardır. Ama şunu unutmayın ki, PKK’nın bağlı olduğu yer, FETÖ’nün bağlı olduğu yer, DEAŞ’ın bağlı olduğu yer ve diğer terör örgütlerinin bağlı olduğu yer tek yerdir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ise şunları söyledi: “Bugün 15 Temmuz demokrasi darbesiyle ilgili fotoğraf sergisi için hep beraber bir araya geldik. Gönül arzu ederdi ki bu fotoğraf sergisini hiç açmasaydık. 15 Temmuz’u hiç yaşamasaydık. 240 şehit, 2 bine yakın yaralı hiç vermeseydik. Ama tabi ki 15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık. Denizli’de 10 binler, o akşam bu meydanda bir araya geldi. Bundan sonraki nesillere bunun hatırlatılması, anlatılması ve o günün bir daha yaşanmaması, gelecek nesillerimizin 15 Temmuz’u bir daha yaşamaması için sizlere de bizlere de bir görev düştüğünü düşünüyorum.”

Konuşmalarının ardından sergi, katılımcılar tarafından kurdele kesimiyle açıldı. Açılıştan sonra halk sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.

Öte yandan Denizli'nin Çal ilçesinde FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan 26 öğretmenden 9’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Çal ilçesinde FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 19 Ağustos'taki operasyonda 26 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenler, işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Biri kadın 9 öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 17 öğretmen ise serbest bırakıldı.

Çal ilçesinde yapılan operasyonlarda 5 esnaf ile bir hakim de gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir