• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
"Olayın şokundan günlerdir uyuyamıyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te bir sokak düğününe yapılan canlı bomba saldırı sonrası olay yerinde yaşanan can pazarına şahit olan Mehmet Ali Doğan, o dehşet verici anları İLKHA`ya anlattı.

Patlamanın meydana gelmesinden hemen sonra olay yerine ulaştığını belirten Doğan, olay anında gördüğü manzara karşısında şoka uğradığını söyledi.

Patlama sesini duyduktan sonra hızlı bir şekilde olay yerine ulaştığını anlatan Mehmet Ali Doğan, “Düğün sahipleri benim kiracımdı. Bir hafta önce çeyizlerini götürmüştük. Çeyizlerini de ben taşıdım. Düğün 2 saat olmuştu. Ben düğünün içinde değildim. Eve ulaştığım sırada bir patlama sesi duydum ve hemen olay yerine gittim. Çoluk çocuk, cesetler hep yerde kan revan içerisindeydi. Halk olarak yaralıları kamyonetlere ve koyup hastanelere götürdük. Daha sonra ambulans ve polisler olay yerine geldiler.” diye konuştu.

“Çocuğu kaldırdığımda kafası elimde kaldı!”

Olay yerindeki o dehşet görüntülerden dolayı günlerdir uyuyamadığını ifade eden Doğan, “Ellerimle birçok yaralı kaldırdım. Çok sayıda çocuğun olduğunu gördüm. 2 gündür olayın şokunu atlatamadım. Kendime hâlâ gelemedim. Yerden yatan bir çocuğu kaldırdığımda kafası elimde kaldı! Birçok insanın beyni kafatasından çıkarak yerlere akmıştı! Dehşet görüntülerdi. Gece boyunca yatmadım. Hastane hastane dolaştım.” ifadelerini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin birçok farklı kesimden olduğunu belirten Doğan, şöyle devam etti:

“Burada hayatını kaybedenlerin hepsi HDP`li olması mümkün değil biz mahalleliyiz. Her türlü insan vardı. Toplu olarak HDP`li olma diye bir şey yok. Sonuçta orası düğün alanıydı. Fakat semt olarak genelde Kürtlerin yaşadığı bir mahalle. Patlamanın olduğu bölgede Suriyeli bir aile oturuyordu. 8 yaşlarındaki çocukları, şarapnel parçasıyla ölmüştü.”

“Tabutlara PKK bayrağı atmaya çalıştılar ama cenaze sahipleri bunlara izin vermedi”

Cenazelerin kaldırılması esnasında yaşanan olaylara da değinen Doğan, “Cenaze alanı kalabalıktı. Fakat hepsi cenaze sahipleri değildi. Alanda Kürt`ü de, Türk`ü de vardı. Bizim tanımadığımız çok sayıda insan vardı. Hepsi mahalle halkı değildi. Tabutlara PKK bayrağı atmaya çalıştılar. Ama cenaze sahipleri bunlara izin vermedi. İnsanlar kabul etmediler. Cenaze sahipleri o acıyla bunun derdine düşecek değillerdi. Slogan atanlar da oldu. Fakat genel olarak cenazeler tekbirlerle defnedildi. Daha değişik slogan atmaya çalışanlar oldu. Cenazeye gelen bazı kadınların, tekbir seslerini duyduklarında zılgıt çektiklerini gördüm. Fakat orada bulunan bir hoca Kürtçe seslenerek zılgıt ve slogan atmanın dinimizde, örf ve adetlerimizde olmadığını söyledi. Günah olacak durumlardan kaçınması noktasında uyarılarda bulundu.” şeklinde konuştu.

Saldırıyı gerçekleştirenleri lanetlediğini ifade eden Doğan, bu tür saldırıların bir daha olmamasını temenni etti. (İbrahim Koçyiğit, Bahattin Coşkunkan, Osman Gülebak- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir