• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
`Esirler Mutlaka Özgürlüğüne Kavuşacaklar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Heniyye, esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan esirlerden ellisi için Vaid Derneği ve El-Ahrar Hareketi tarafından düzenlenen düğün törenine katıldı. Törene, iki gün önce Gazze`ye ulaşan "Kilometrelerce Gülücük-8" yardım kafilesi aktivistleri de iştirak etti.
 
İşgal zindanlarındaki Filistinli esirlere seslenen ve onları demir parmaklıklar arkasında unutmayacaklarını dile getiren Heniyye, "Esirlerimizi özgürlüğe kavuşturmak bizim davamız ve hedefimizdir. İnsanın özgürlüğü ve onuru, toprakların onurunun bir parçasıdır" dedi.
 
Özgürlüğüne kavuşan esirlerin evlenmelerinin büyük anlamlar taşıdığını ve yaklaşan zaferin müjdecisi olduğunu belirten Heniyye, Gazze Şeridi`nin düşmandan arındırılması ve esirlerin özgürlüklerine kavuşmasıyla hedeflerinden bazılarının gerçekleştiğini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
 
Bir süre önce gerçekleştirdiği Arap ve İslam ülkeleri turuna da değinen Heniyye, "Evrensel İslam projesi uyanış aşamasından ayağa kalkma ve özgürlük aşamasına geçiyor" diyerek, Filistin`in işgalden kurtuluşunun yaklaştığını ifade etti.
 
Heniyye, "Gazze Şeridi`ne bugüne kadar ablukayı kırmak için gelen insani yardım kafileleri önümüzdeki dönemde Filistinlilerin sevinçlerine ortak olmak için gelecek" dedi.
 
Fikret Özkan - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir