• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Bitlis'te son hacı kafilesi salavatlarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’te hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek olan 220 kişilik son hacı kafilesi için uğurlama programı düzenlendi.

İl Müftülüğü bahçesinde düzenlenen programa Bitlis Valisi Ahmet Çınar, müftülük görevlileri, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp salavatlarla devam eden programda Vali Çınar bir konuşma yaptı.

İslam ümmetinin bulunduğu perişanlık durumunun birlik olmayışından kaynaklandığını söyleyen Çınar, hacı adaylarından İslam âlemi için dua talebinde bulundu.

İslam âleminin duaya en çok ihtiyacı olduğu bir dönemi yaşadığını belirten Çınar, “Bütün dünyada Müslümanlar perişan haldedir. Perişanlığın ana nedenlerinden birisi de birlik olamayışımızdan kaynaklanıyor. Allah’ın bize emrettiklerini, bize gönderdiği peygamberin öğrettiklerini, tavsiye ettiklerini gereği gibi yapamayışımızdan kaynaklanıyor. Çalışmamamızdan, çaba göstermememizden kaynaklanıyor. Dolayısıyla imkânı olan her Müslüman’ın, Allah tarafından yapmakla emir olunduğu bir ibadeti yerine getirmek için bu gece bir yolculuğa çıkacaksınız. Allah, bana ve gidemeyen Müslümanlara da nasip etsin inşallah.” dedi.

Hacı adaylarının, kutsal topraklarda hiçbir ayrımın olmadığını göreceklerini dile getiren Çınar, hiçbir ırkın başka bir ırktan üstün olmadığını ve üstünlüğün takvayla olacağının görüleceğini söyledi.

Çınar, “Orada hiç kimsenin birbirinden ayrıcalıklı olmadığı kul olduğunu göreceksiniz. Tıpkı cennette olduğu gibi. Kim olduğunuzun, hangi nesepten olduğunuzun, nereden olduğunuzun hiçbir önemi yok. Orada sadece kullukla, takvayla ilişkili ölçülen bir terazide olduğunu göreceksiniz. Kim güzel ameller işlemişse, Allah’ın rızasını kazanmışsa cennete, kim de cezayı hak etmişse hiçbir grup ayrımı olmadan cehenneme gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan duayla sona erdi. Aileleriyle vedalaşan hacı adayları, salavatlar eşliğinde karayoluyla Van Havaalanı’na uğurlandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir