• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Celticli Taraftarlar Filistin için Yardım Kampanyası Başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Celtic Park'da Celtic ile Hapoel Be'er-Sheva arasında oynanan Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İskoç taraftarlar Filistin bayrağı açmıştı. Bu gelişmenin ardından UEFA, İskoç kulübüne 34 bin pound para cezası kesmişti. Olayla ilgili inceleme başlatan UEFA'ya İskoç taraftarlardan yanıt geldi.

Sputnik'in haberine göre İskoçya'nın bağımsızlığını destekleyen Celtic taraftarları takımlarının İsrailli Hapoel Be'er-Sheva ile oynadığı maç öncesinde Filistin bayrağı açmıştı. Filistin bayrağını siyasi simge olarak kabul eden UEFA ise Celtic hakkında inceleme başlattığını ve kararını 22 Eylül'de vereceğini duyurmuştu.

FİLİSTİN İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTILAR

UEFA'dan gelen bu 'gözdağına' rağmen geri adım atmayan Celticliler, Filistinliler için bir de yardım kampanyası başlattı. Sosyal medyada #matchthefineforpalestine (Filistinliler için maç cezası) etiketiyle organize edilen kampanyadan toplanan para, Filistinliler İçin Sağlık Yardımı (Medical Aid for Palestinians) ile Beytüllahim'deki Aida Mülteci Kampı'na eşit olarak verilecek.

HEDEF 15 BİN POUND

Kampanya için hazırlanan bilgilendirme metninde "Avrupa futbolunun yönetim kademesindeki önemsiz ve siyaseten partizanca tutumu, bu oyuna olumlu bir etkiye katkıya dönüştürmekte kararlıyız ve bugün #matchthefineforpalestine için kampanya başlatıyoruz. 15 bin pound toplamayı hedefliyoruz" denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir