• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
`Operasyonun Amacı Hayırlı Çalışmaları Engellemektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Önceki gün şafak vaktinde İzmit`te sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan operasyonu kınayan İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu;yapılan operasyonların İslam`a ve Müslümanlara tahammülsüzlükten kaynaklandığını belirterek haksız operasyonlarla toplumun değerlerine dinamit yerleştirilmek istendiğinin altını çizdi.
 
İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Gaziantep Temsilcisi Mehmet Faik Doğan adına yapılan açıklamada, "Toplumun huzurunu, barışını ve hizmeti kendilerine şiar edinen dernek ve dernek yetkililerine yapılan operasyonun vahametine dikkat çekilerek; " Yapılan operasyon İslam`a ve Müslümanlara yönelik tahammülsüzlüktür. Yapılan hayırlı çalışmaları sabote etmekten başka bir amaç ve gayeleri yoktur." ifadelerine yer verildi.
STK`lara Baskınlar, Toplumun Değerlerine Dinamit Yerleşmedir

Haksız baskınların toplumda çiddi tahribatlara neden olacağı vurgulanan açıklamada; "Bugün dünyaya demokrasi, insan hakları dersini verenler maalesef kendi ülkelerinde ki olanlardan bi haber yaşamakta kendi ülkesinde yaşanan hukuksuzluklara karşı kör rolünü oynamaktadır. Toplumun temel unsurlarından olan STK lara yapılan baskınlar topluma ve toplumun değerlerine dinamit yerleştirmektir."denildi.
 
Açıklamada; Müslümanları potansiyel suçlu ve terörist gösterenler ile sivil toplum kuruluşlarına operasyon düzenleyerek üyelerini hukuksuz ve gerekçesiz tutuklayanların aynı zihniyette olduğu vurgulandı.

Hükümet ve devlet yetkililerinin Hak ve özgürlüklerden dem vurarak insani hak ihlallerine tolerans tanımayacağını sürekli söyledikleri halde açık haksızlıkların kimlerin talimatıyla gerçekleştiği sorulan açıklamada; "Bu operasyonu yaptıranlar kimlerdir? Daha valinin talimatı ile savcı bey`ın bir bayanı gözaltına aldırmış olması beyinlerde taze iken peki bugün sivil toplum kuruluşlarına yönelik bu menfur girişim kimin talimatı ile yapıldı acaba?" ifadelerine yer verildi.
Son olarak STK`lara yapılan operasyonlar nefretle kınanarak; "Haksızca gözaltına alınan STK yöneticilerin bir an evvel serbest bırakılmalı ve bu hukuksuzluğu işleyenlerin hakkından da hemen dava açılmalıdır."denildi.
 
Şefik Mert-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir