• DOLAR 32.556
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2434.95
  • ...
Gaziantep Valisi taziye ziyaretinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bir düğüne yapılan saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin taziyesinde konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, bu tür saldırılarla insanların iman kardeşliğinin hedef alındığını söyledi.

Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindekilerle saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye evinde konuşan Yerlikaya, bir düğün ortamına yönelik saldırının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Yerlikaya, “Büyük ve ağır saldırılarla kardeşliğimiz imtihandan geçiyor. Bu içerisinde bulunduğumuz derneğimizin hemşerileri, komşuları ve kardeşlerinden 28 kişiyi toprağa verdik. Onlar şehit oldular. Onların yaşamı vahşice ve zalimce alındı. Başımız sağ olsun.” dedi.

İnsanların en mutlu günlerini matem gününe dönüştüren zihniyeti lanetlediğini ifade eden Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gaziantepli ve Pervarili bütün kardeşlerimizin üzüntülerini ve acılarını paylaşıyorum. Allah sabrınızı artırıp daim etsin. Rabbimden yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Biz, Allah’tan korkan, kanun ve kurallara, komşu ve kul hakkına uyan bir şehirde yaşıyoruz. Bunu herkes biliyor. Ama zalim ve hain emelleriyle şeytana hizmet için kendini adamış canilerin saldırılarıyla uğraşıyoruz. Herkesin tek yürek olduğu bir ortamda böyle bir terör saldırısı yaparak ne yapmak istiyor bunlar? Bunlar neye hizmet etmek istiyor? Bunlar kardeşlerimizin sevgisine, imanına ve kardeşliğine kast ediyor.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Kürd’ü ve Türk’üyle herkesin kardeş olduğunu, oynanmak istenen oyuna gelmeyeceklerini söyledi.

Şahin, “15 Temmuz darbe girişimine sizin sağlam duruşunuz engel oldu. 27 gün boyunca buradaki bütün kardeşlerim meydanlarda geceyi gündüz ettiler. Maalesef o gün amaçlarına ulaşamayınca güzel şehrimin kardeşliği üzerinden yeni bir oyun oynanmaya başlandı. Kürt-Türk kardeşliği ilahi mesajın bize verdiği bir emirdir. Kur’an-ı Kerim, ‘Şu ırktan doğan, şu anadan doğan üstündür’ demiyor. Bunların yapmaya çalıştığı şey bizim kardeşliğimize bomba atmak, mayın koymak. Yapacağımız tek ilaç daha sağlam durmak, dimdik durmak, birbirimizi Allah için çok sevip safları sıklaştırmak.” ifadelerini kullandı.

Taziye ziyareti sırasında bir vatandaş, Yerlikaya ve Şahin’in yanına gelerek, “Artık insanlar ölmesin. Bu memlekete huzur gelsin. Her gün ağlıyoruz. Ölenlerin parçaları duvarda bekliyor.” diyerek artık huzur ortamının gelmesini istediklerini söyledi. (Bahattin Coşkunkan/Osman Gülebak/İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir