• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
"Fikrini zikrini kan ile motive eden her düşünceyi telin ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te 54 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin de yaralandığı bir mahalle düğününe yönelik gerçekleşen bombalı saldırı nedeniyle Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı.

“Vahşetin, barbarlığın kahredici yüzünü farklı şehirlerimizde, ya gecenin karanlığında ya da günün en masum saatlerinde görmeye devam ediyoruz.” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diyarbakır, Kızıltepe, Van, Midyat ve ardı sıra gelen Gaziantep`teki bombalı saldırılar bizleri bir kez daha acıya gark etti. Çocukların çığlıklarına, cenazelerin başında dizlerini döven kederli kadınların gözyaşlarına neden olan esfelessafilin yaratıklarına bir kez daha lanet ediyoruz.”

“Zalimler gerçek yüzlerini ne kadar da gizleseler onları en iyi tanıyan mazlumlardır”

Saldırılar karşısında halkın asla umutsuzluğa kapılmaması gerektiğine vurgu yapılan açıklamanın devamında, “İnsanlığın ar damarını fütursuzca yırtan mahlûklar tarafından Gaziantep`te büyük bir katliam gerçekleştirildi. 54 insanımızın hayatını kaybettiği, bir o kadarının da yaralandığı bu saldırı unutulmayacak, onarılmayacak derin yaralar açtı. Kelimelerin, son dönemde yaşanan vahşetleri anlatmaya kifayetsiz kaldığı bir süreçten geçiyoruz. Kurtlar inlerinden çıkarak farklı kisvelerle milletimizi hedef alıyor. Müstekbirlerin kuluçkasından çıkmış katiller pervasızca masumların kanını akıtıyor. İslam coğrafyasına musallat olan bu caniler bilmeli ki yaptıkları bu mezalime milletimiz tepkisiz kalmayacaktır. Zalimler gerçek yüzlerini ne kadar da gizleseler onları en iyi tanıyan mazlumlardır. Saldırılar karşısında Müslüman halkımız asla umutsuzluğa kapılmamalı, Allah`a tevekkül edip, bukalemun tipli zalimin her haline karşı teyakkuzda olmalıdır. Sabır ve sebatı katık edinip katil kuklalara ve onları oynatanlara direnmelidir.” ifadeleri kullanıldı.

“Akan kanı kendi değirmen suyuna taşıyanlar görülmeli ve yüzlerine tükürülmelidir”

Katliamların rengine göre pozisyon alan gruplara sert eleştirilerde bulunulan açıklamada, “Emperyalistlerin attığı kemiğe salya akıtan satılmışların içinde yaşadıkları topluma sırtlanlar gibi saldırmalarını; bebek, çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden vahşice parçalamalarını, kendinden menkul bazı müsveddelerin kategorize etmesini tüm kamuoyu gibi bizler de ibretle izliyoruz. Sırtlanların rengine göre vahşetlerden siyasi rant devşirmeye çalışan bu sükârâlar, elbet bir gün halkın tokadını şiddetli bir şekilde suratlarında göreceklerdir. Akan kanı kendi değirmen suyuna taşıyanlar görülmeli ve yüzlerine tükürülmelidir.” denildi.      

“Yaşamı paylaşmak zorunda olduğumuzun herkes farkında olmalıdır”

Yaşanan katliamlara karşı toplumun tüm kesimlerinin güçlü tepki vermesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Rengi, sıfatı, çehresi ne olursa olsun masum insanları hedef alarak katleden zalimin her çeşidini lanetliyoruz. Fikrini, zikrini kan ile motive eden her düşünceyi telin ediyoruz. Toplumu dinamitleyen; tefrikaya, fitneye neden olan tüm fikirleri reddediyoruz. Tüm kesimlere, yaşanan bu barbarca saldırılara karşı en güçlü tepkiyi ortaya koymaları için çağrıda bulunuyoruz. Yaşamı paylaşmak zorunda olduğumuzun herkes farkında olmalıdır. Katillerin ideolojik pozisyonu, onların vahşetinin üzerine sis perdesi çekmemeli, masumlaştırmamalıdır. Katiller cürümleriyle mahkûm edilmelidir.” ifadelerine yer verildi.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerin sunulduğu açıklamanın sonunda, “Mustazaflar Cemiyeti olarak yaşanan menfur saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara ve ailelerine de sabırlar diliyoruz. Dirayetli duruşumuz, alçak sadistlerin tüm planlarını boşa çıkaracaktır.” denildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir