• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
70'lik dedenin Kur'an-ı Kerim öğrenme aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

71 yaşında Kur’an-ı Kerim okumaya başlayan 7 çocuk ve çok sayıda torun sahibi Batmanlı Feraç Güre, Kur’an okumayı öğrenmenin her yaşta mümkün olabileceğini bir kez daha gösterdi.

9 yaşındaki oğluyla esnaf arkadaşlarından ders alan Güre, hayatı boyunca Kur’an-ı Kerim okumamanın eksikliğini duyduğunu söyledi.

Küçük yaşlarda okumadığı Kur’an-ı şimdi okumaya başladığını belirten Güre, “2 buçuk aydır komşularımdan Kur’an dersi alıyorum. Kur’an okuma isteğim olduğu için doğru gidiyorum.  Küçükken okumadığım Kur’an-ı Kerim’i şimdi okuyorum. Ramazan ayına iki gün kala derse başladım. İnşallah yakında elifbayı bitirip Kur’an’a geçeceğim.” dedi.

“Kur'an-ı Kerim okuduğumda zevk alıyorum”

Okumanın yaşı olmadığını, isteyen herkesin Kur’an-ı Kerim okuyabileceğini dile getiren Güre, konuşmasını şöyle tamamladı:

“İsteyen herkes yaşlı, genç ve çocuk da olsa her zaman okuyabilir. Kur’an okumayanlara okumalarını tavsiye ediyorum. Ben Kur'an okuduğum zaman zevk alıyorum. Gece gündüz demeden hep okuyorum. Esnafım, oğlumla beraber komşularımdan ders alıyorum. Bazen oğlumdan da ders alıyorum.”

Feraç Güre’nin 9 yaşındaki oğlu Şükrü, “Yaz Kur’an Kursları bittiği için çok üzüldüm. Elifbayı bitirip Kur’an’a başladım. Kurs bittiğinden beri babamla dükkâna gelip esnafların yanında ders alıyorum. Kur’an-ı Kerim’i bitirene kadar okuyacağım. Kur’an'ı bitirdiğim zaman büyük bir esnaf olacağım.” ifadelerini kullandı.

Yaşlı baba ve oğluna Kur’an-ı Kerim dersi veren Mehmet Sait Yıldız ise 71 yaşındaki Güre’deki azim ve isteğin kendisini etkilediğini söyledi.

“Hacı amcadaki aşkı görenler Kur’an aşığı olur”

Baba ve oğulun Kur’an öğrenmesi için elinden geleni yaptığını ifade eden Yıldız, “Hacı Feraç amca Ramazan’ın başından beri Kur’an okumaya çalışıyor. Esnaflar arasında Kur’an okumasını bilenlerin yanına giderek ders alıyordu. Yaşlı olmasına rağmen amcanın çok azimli ve istekli olduğunu görünce ondan çok etkilendim. Bundan dolayı her defasında ona yardım etmek için elimden geleni yapıyorum. Bazen işimi bırakıp amcaya ders veriyorum. Yaz Kur’an kursu bittikten sonra 9 yaşındaki oğlu da babasıyla beraber yanımda okuyor. Hacı amcanın azmi çok var, biz de ona yardım edeceğiz ve Kur’an okumasını sağlayacağız. Hacı amca yaşlılara örnek teşkil ediyor. Okumanın yaşının olmadığını genç-yaşlı herkese gösteriyor. Hacı amcadaki aşkı görenler Kur’an aşığı olur.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir