• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Sağlıklı yaşam aracı hizmet vermeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından önleyici sağlık hizmetlerini tanıtmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Mardin’e gönderilen “Sağlıklı Yaşam Aracı”, ilçelerde hizmet vermeye devam ediyor. Sağlıklı Yaşam Aracı; Derik, Mazıdağı, Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde verdiği hizmetlerin ardından Midyat’a geçti.  

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, sağlıklı yaşam aracının haftanın 5 gününde mahallelerde dolaştığını ve halkın temel sağlık sorunlarına destek verdiğini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Yavuz, “Aracımızda bulunan personelimiz halka yönelik ‘Obezite, Diyabet, Fiziksel Aktivite, Aile İçi Şiddet, Ruh Sağlığı ve Organ Bağışı’ konularında bilgilendirme yaparak broşür dağıtıyor. Promosyon ürün olarak tişört ve şapka hediye ediyorlar. Etkinliğin sonunda ise çeşitli ikramlarımız oluyor. Sağlıklı yaşam aracında; stant, ses sistemi, LCD TV, buzdolabı, lavabo gibi donanımların mevcut olduğu, başta okullar olmak üzere, pazaryeri, kent meydanı, festivaller gibi kalabalık insanların bulunduğu yerlerde hizmet vererek, halkımız bilgilendirilmekte olup, hastalıklardan korunma yolları hakkında videolar, çocuklarımız için de eğitici ve eğlenceli filmler izlenebilmektedir. Aracımız bugüne kadar bütün birçok ilçelerimizde hizmet vermiş ve diğer ilçelerimizde hizmet vermeye devam edecektir.” dedi.  (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir