• DOLAR 32.347
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2308.142
  • ...
Sigarayı bırakmak isteyenlere büyük fırsat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün de katkılarıyla gerçekleştirilecek olan “Sigarayı bırakma tedavi eğitimi” bir günde sigarayı bırakmak isteyenlere büyük bir fırsat veriyor.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu oldukça iddialı proje hakkında şunları söyledi; “Bizler Yeşilay Cemiyeti olarak genel olarak tüm bağımlılıkların, özel olarak ta sigara ile mücadele etmeyi bir görev olarak telakki ediyoruz. İlimizde sigara tiryakiliği her geçen gün artış göstermektedir. Bu proje ile amacımız özellikle bağımlılık konusunda bilgili ve donanımlı birey, öğretmen ve eğiticilerin sayısını artırmaktır. Eğitimcilerin bağımlılıkla mücadeledeki yeri çok önemlidir. Çünkü öğrenci ve gençler ile yüz yüze olan ve öğrencisini tanıyanlar eğitimcilerdir. Öğrencilerde ilişkilerini aileleri yerine çoğu zaman öğretmenleri aracılığı ile konuşmak isterler. Bu nedenlerden dolayı bağımlılıkla mücadele ve terapi yöntemleri hususunda öğretmen eğitimi üstünde dikkatle durulması gereken bir noktadır. Sigara bağımlıları için bu önemli fırsatı kaçırmamak gerekir.”

Mardin Yeşilay Şubesinin öncülüğünde yapılacak olan sigarayı bırakma eğitimi 5 Eylül’de yapılacak. Son başvuru tarihi ise 30 Ağustos olarak belirlendi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir