• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye geneli hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Çankırı ve Erzurum çevreleri ile Ankara ve Kütahya'nın kuzey, Bursa'nın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve GüneyDoğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.           

Ege: Az bulutlu zamanla iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya'nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde Güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu zamanla kuzey batısı parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde Güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar batısında Güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar batısında Güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu/31

İzmir: Az bulutlu/33

Adana: Az bulutlu ve açık/35

Ankara: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/32

Bolu: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/30

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/29

Erzurum: Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık/40 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir