• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Şırnaklılar il kalma sevinciyle kurban kestiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak ve Hakkari’nin il statüsünden çıkarılmasına ilişkin düzenlemeler,  Torba Kanun Tasarı metninden çıkarılınca, terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Şırnaklılar, aylar sonra ilk defa bir sevinç yaşadı.

Bugün şehir merkezi girişinde bir araya gelen çok sayıda Şırnaklı, kurban keserek Şırnak’ın il kalması sevinci yaşarken, son günlerde Gaziantep, Van ve Elazığ'daki terör saldırıları nedeniyle bu sevinç, kutlama programına dönüştürülmedi.

“Cumhurbaşkanımızın hepinize selamları var”

Toplanan kalabalık arasında bulunan Tatar Aşireti Lideri ve iş adamı Arslan Tatar, burada yaptığı konuşmada, bundan sonra Şırnak’taki sokağa çıkma yasağının sona erdirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Tatar konuşmasında, “Allah aramızdaki bu birlik beraberliği bozmasın. İl statüsünün korunmasından sonra, bundan sonra artık işimiz Şırnak’taki sokağa çıkma yasağının kaldırılması olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında hepinize selamları var.” dedi.

Kesilen kurbanlar daha sonra sokağa çıkma yasağı nedeniyle çevre köylere göç ederek çadırlarda yaşayan vatandaşlara dağıtıldı. (Hakim Yorga-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir