• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
İİT`den İşgal rejimi israil`e baskı çağırısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), uluslararası topluma, uluslararası kararlara uyması ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki İslamın ve Hristiyanlığın kutsallarına yönelik tekrarlanan "ihlalleri ve Yahudileştirme planlarını" sona erdirmesi için terör rejimi İsrail'e baskı yapması çağrısında bulundu.

İİT'den Mescid-i Aksa'nın kundaklanması girişiminin 47'inci yıl dönümü münasebetiyle yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Kudüs'te tacizlere devam ettiği bir ortamda uluslararası toplumu, uluslararası hukuk ilkelerine ve uluslararası kararlara uyması, 1967 sınırları esası üzerine Filistin topraklarındaki işgali sona erdirmesi için İsrail'e baskı yapmaya çağırıyoruz." denildi.

İşgal rejimi israil'in Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki İslamın ve Hristiyanlığın kutsallarına yönelik tekrarlanan "ihlalleri ve Yahudileştirme planlarını" sona erdirmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi istenen açıklamada, Kudüs'te İslam ve Arap kimliğinin korunması gerektiği vurgulandı.

Teşkilata üye ülkelerin Kudüs'e ve halkına her türlü desteği vermeye çağrıldığı açıklamada, Kudüs'ün ve kutsal mekanların güvenliğinin, bölgedeki barış ve güvenliğin sağlanmasıyla alakalı olduğu belirtilerek, "İşgal altındaki bütün kutsal mekanların güvenliğinden İsrail'i sorumlu tuttukları" kaydedildi.

Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969'da Mescid-i Aksa'ya girerek, Kıble Camisi'nin mihrabı ve bin yıllık minberinin yanı sıra pek çok tarihi mekanı yakmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir