• DOLAR 32.602
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2499.363
  • ...
Kamalak: Bir araya gelmek zorundayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Diyarbakır Kayapınar İlçe kongresi Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Kayapınar İlçe Başkanı Mahmut Altun, HÜDA PAR Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Demir, bazı Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile parti üye ve gönüllüleri katıldı.

Divan kurulunun oluşturulduğu kongrede faaliyet raporlarının okunmasının ardından tek liste ile seçime girildi. Kongrede Kayapınar İlçe Başkanı Mahmut Altun tekrar ilçe başkanı seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan,  siyasetin topluma yön verdiğine dikkat çekerek  dürüst siyasete olan ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise kardeşlik vurgusu yaptı.

“Bu milleti birbirine düşüren, kardeşi kardeşe kırdıran batı ile işbirliği yaparak bu ülkeye hizmet etmek mümkün değildir” diyen  Kamalak, “Söylediğimiz sözün sürekli arkasında durduk. ‘Bu millet bizim. Bu milletin her bir ferdi bizim kardeşimiz’ dedik. Bütün Müslümanlar kardeştirler. Efendim bu Kürt’müş, bu Laz’mış, şu Türk’tür. Kürt, Laz, Çerkez, bunlar olacak. Birbirimizi tanıyalım diye bu vardır. Dünyaya gelen bir Türk kendi ırkını kendisi mi belirlemiştir? Dünyaya gelen bir Laz kendi meşrebini kendisi mi belirlemiş? Tabi ki hayır Cenab-ı Allah böyle takdir etmiş. Bunların arasında üstünlük yok, üstünlük ancak takvadadır. Biz diyoruz ki; malımıza, canımıza ve namusuma sahip çıkmak için bir araya gelmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Hükümetin FETÖ’nün önünü açtığını dile getiren Kamalak,  “Kuvvet komutanlarının emir subayları darbeci olur. Cumhurbaşkanının başyaverleri silahlı örgütün mensupları olur. Yav arkadaş o zaman sen neredesin? Böyle devlet yönetimi olur mu Allah aşkına.  Dün siz değil miydiniz Türkçe olimpiyatlarında ‘Ey yüce kişi gelin bitsin bu hasret, Allah sizden razı olsun, devletin yapamadığını siz yaptınız, 160 ülkede okullar açtınız’ diyen? Yine ‘Ne istediniz de vermedik’ diyen siz değil miydiniz? Böyle ülke yönetimi olmaz. Öze dönmemiz ve kendimize gelmemiz lazım. Mademki hepimiz kardeşiz birleşelim ve kendi birliğimizi kuralım.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir