• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Van`da sivil halka yönelik saldırılar lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD darbe girişimi sonrası İslami sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan ‘Darbeye ve Teröre Hayır Platformu`, Eğitim Bir-Sen Van Şubesi binasında yaptığı basın açıklamasıyla, son zamanlarda halka yönelik yapılan bombalı saldırıları sert bir dille kınadı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası özellikle bölgede PKK tarafından yaşanan bombalı saldırı olaylarının kınandığı basın metnini okuyan M. Garip Cesur, “FETÖ`nün ülkemize yaşattırdığı ihanet darbesinden sonra, terör eylemlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Ülkemizin istikrar ve huzurunu kabullenemeyen iç ve dış mihraklar hain emellerine ulaşmak için her türlü eylem ve girişimden geri kalmamaktalar. Yeryüzünün jandarmalığına soyunan ve Afganistan ve Irak`ta milyonlarca Müslümanın kanına ve ırzına tecavüzde bulunan katil ABD ve yardakçısı Avrupa birliği, İslam dünyası üzerindeki hain emellerinden vazgeçmemişlerdir. İslam düşmanı bu katil şebekeler, yerli taşeronları olan PKK, PYD, FETO ve IŞİD`i kullanarak her türlü terör eylemini ülkemize yaşattırmaktadırlar. Van`da, Bitlis`te,  Elazığ`da ve son olarak Gaziantep`te bir düğün törenine yapılan bu terör saldırısı da göstermiştir ki, insanlıktan nasip almamış bu zalim ve katiller güruhu, gözü dönmüş bir şekilde çoluk-çocuk, kadın-erkek ayırımı yapmadan herkesi katletme cüretinde bulunmuştur. Bunun ve bunların failleri ister PKK olsun, ister IŞİD olsun ister başka bir güç olsun, bu alçak ve hainleri lanetle kınıyoruz. Allah`ın gazabına ve insanlığın nefretine havale ediyoruz.” dedi.

Şer odaklarına karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Cesur,  “Gelin ülkemizi terör belasına karşı hep beraber koruyalım. Katil PKK`nın, zalim IŞİD`in ve hain FETÖ`nün tüm oyunlarını hep beraber bozalım. Ölenin, öldürenin Kürt, Türk ya da Arap olması fark etmiyor. Gelin ümmet olarak tüm unsurlarımızla bu zulmün karşısında saf tutalım. Gelin halk olarak, insanlık olarak bu şer odaklarına hep beraber dur diyelim. Burada insanım diyen herkesi birlik olmaya çağırıyoruz. Terörün seni-beni iyisi-kötüsü yoktur. Herkesi, her kesimi teröre karşı birleşmeye, inisiyatif almaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

“Kürt halkı asla sizin yanınızda yer almayacaktır”

Emperyalistlerin taşeronluğunu yapan PKK, FETÖ ve IŞİD`e de seslenen Cesur, “Kürt halkı olarak diyoruz ki, bu yaptıklarınız ancak taşeronluktur, zalimliktir. Silahların gölgesinde bu ülkeye, Kürdistan`a huzur ve istikrar asla gelmeyecektir. Ve bu şekilde Kürt halkı asla sizin yanınızda yer almayacaktır.  Ey IŞİD! Yaptıklarınız Evangelist Bush`un İslam dünyasında yaşattırdığı zulüm ve katliamdan farksız. Din adına insanları katlediyor, ahkâm kesiyorsunuz. Kıyamet çağrısı yapıyorsunuz. Biliniz ki öldürdüğünüz her kadın ve çocukla aslında tüm insanlığı katletmiş oldunuz. Bu zalimlikleri, Müslümanlara bu ihaneti ne zaman bırakacaksınız. Unutmayınız ki, İlahi mahşerde mazlumların iki eli yakanızda olacaktır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir