• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
`Bombalı katliamları lanetliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Şehitkamil ilçesinde bir düğün yerine yapılan bombalı saldırıyla ilgili İnsan Hakları Cemiyeti Genel Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı.

Çoğunlukta çocuk ve kadınların aralarında olduğu 51 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Halkımıza yönelik planlı bir katliam olan bu saldırı doğrudan kastla işlenmiş olup toplumsal bütünlüğümüz ve huzurumuz hedef alınmış, değerlerimiz ölçüsüzce çiğnenmiştir. Saldırıyı planlayan ve icra edenlerin amaç ve gerekçeleri ne olursa olsun katiller kınanmalı ve lanetlenmelidir.”

“Saldırıların görünürdeki failleri farklı olsa da aynı hastalıklı ruh halinin tezahürü olduğu açıktır”

Açıklamanın devamında, “Kaynağı ve faili ayırt edilmeden zulmün karşısında olmayı ilke edinen cemiyetimiz, bu vahşi katliamı gerçekleştirenleri lanetlemektedir. Şiddeti yegâne yol ve yöntem olarak kullanarak hareket edenlerin toplum tarafından mahkûm edileceği açıkken son zamanlarda peşpeşe gerçekleştirilen bombalı saldırıların görünürdeki failleri farklı olsa da aynı hastalıklı ruh halinin tezahürü olduğu açıktır.” denildi.

“Sağduyulu kamuoyu ve halkımız, bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve bundan nemalanmaya çalışanları yaşanmış acı tecrübeler ile çok iyi bilmektedir.” Denilen açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı:

“Oluşan kaos ortamından yeni bir çatışma ve husumet devşirme hevesinde olanların da aynı sinsi planın bir parçası oldukları bilinmelidir. Menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir