• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe'de 2 aile arasındaki husumet barışla noktalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe’de Kurtay ve Yaprak aileleri arasında iki buçuk ay önce iki kişinin ölümü ve bir kişinin de yaralanmasıyla başlayan husumet, bölge âlimleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

İlçedeki bir düğün salonunda bölgedeki bazı âlimlerin yanı sıra Şemsettin Dündar, Mehmet Ali Tutaşı, Şehmus Duyan, Cebrail Sime ve birçok kanaat önderlerinin araya girmesiyle bir düğün salonunda verilen barış yemeğinde Kurtay ve Yaprak aileleri barıştırıldı.

Ailenin büyükleri Saadettin Kurtay ve Mehmet Yaprak birbirleriyle tokalaşarak barıştırılırken, Hikmet Atan Hoca’nın okuduğu duanın ardından bir konuşma yapan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şunları söyledi:

“Bu gün sulh, barış ortamında bir aradayız. Affetmek, barışmak insandan bir şeyi eksiltmez ancak o insanların izzetini, onurunu ve şerefini artırır. Dolayısıyla her iki aileye ve özellikle barışa aracı olan kanaat önderleri ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Böyle üzüntülü olayların olmasını istemiyoruz ama olduğu anda da Mardin’de, hassaten Kızıltepe’de Kur’an ne diyorsa Hatemül Enbiya, sünnet ne diyorsa bu değerli kanaat önderleri, seydalarımız, müftülerimiz bu doğrultuda olayın büyümeden kısa sürede sulhla sonuçlanması için ellerinden gelen gayreti yapıyorlar ve bunun mükâfatı da Hazreti Allah’a aittir. Hayırlı olsun.”

Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı ise “Din adamlarının ve bölgedeki saygın kanaat önderlerinin girişimiyle gerçekleşen barış yemeğinde bir aradayız. Burada bizi buluşturan yüce Allah’a hamd, sevgili Peygamberine salat ve selam getiriyoruz. Kurtay ve Yaprak aileleri arasında bugün tesis edilen barış gününde değerli ilim adamları, il müftüsü, seydalar ve kanaat önderleri hazır bulundu. Hep hayrı, hep iyiliği, hep güzelliği isteyen insanların yaşadığı büyük şahsiyetlerin yaşadığı bir toplumda olduğumuzdan dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bu tür acı hadiseler yaşanmasın diye yüce Allah’a dua ediyoruz.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)







































Bu haberler de ilginizi çekebilir