• DOLAR 32.537
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2496.072
  • ...
HDP`lilerden cenazede provokasyon girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Şahinbey ilçesindeki mahalle düğününe yönelik gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 51 kişiden 37`si tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından Yeşilkent Mezarlığında defnedildi. Cenaze namazı sırasında olayları provoke etmek isteyen HDP`li bir grup sürekli sloganlar atarak, halkın getirdiği tekbir ve salavatları engellemeye çalıştı.

Törene, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Ahmet Uzer ile Vali Ali Yerlikaya, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi`nde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden 51 kişiden 41`inin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından 37 kişi yakınları tarafından toprağa verildi.

Yeşilkent Mezarlığında kılınan cenaze namazı sırasında HDP`li bir grup, cenazelerini tekbirlerle taşıyan aileleri, zılgıt ve sloganlarla provoke etmek istedi.

37 kişi için ayrı ayrı cenaze namazı kılınırken, bazı HDP`liler 6 cenazenin üstünü kendi flamalarıyla örttü. Bunun üzerine din görevlileri cenaze sahiplerini uyardıktan sonra tabutların üzerindeki flamalar kaldırıldı.

Öte yandan, 3 kişinin de cenazesi defnedilmek üzere memleketlerine gönderildi. İşlemleri tamamlanan cenazelerden Mehmet Ali Taş'ın cenazesi Adıyaman'ın Besni ilçesine, Vesile Uluhatun'un cenazesi Siirt'in Pervari ilçesine ve Metin Caner'in cenazesi de toprağa verilmek üzere Van'a gönderildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir