• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Batman'da köylüler anız yangını nöbeti tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da yapılan tüm uyarılara rağmen tarımın geleceğine zarar veren anız yangınları, nerdeyse faciayı beraberinde getiriyor.

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı köylerde anızın yakılmasıyla büyüyen yangın, az daha birçok sayıda köyün yanmasına neden oluyordu. Çıkan yangında binlerce dönüm arazi tamamen yandı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Kozluk ilçesine bağlı Taşlık (Berzan), Yemişlik (Sevika) ve Beybağı (Harbelüs) köylerinde çıkan anız yangını, korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Yangın rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangının giderek köylere doğru geldiğini gören köy sakinleri, kendi imkânlarıyla yangına müdahalede bulundu. Köylüler kendi imkânlarıyla söndürmeye çalıştığı yangın kontrol altına alınmayınca devreye itfaiye ekipleri girdi.

Köylüler, bir türlü kontrol edilemeyen anız yangının evlerine sıçramaması için gece boyunca nöbet tutarken, yangın, olası bir facia yaşanmadan söndürüldü.

Anız yangınlarının önüne bir türlü geçilemediğini belirten köylüler, böylesi bir yangının hem can ve hem de mal kaybına neden olabildiğini söyleyerek, duruma tepki gösterdiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir