• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Nisanur Dergisi Ocak 2012 Sayısı Çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ: Önceki ay yayın hayatına başlayan Nisanur Dergisi`nin Ocak 2012 sayısı çıktı.Kadrosunun tamamını bayan yazarların oluşturduğu ve "Kur`an eksenli-sünnet bilinçli bir aile" şiarıyla yola çıkan derginin bu ayki sayısı da dop dolu.

Merkezi İstanbul Esenler`de bulunan ve bir bayanı her alanda bilgilendirmeyi amaçlayan derginin bu ayki temel konu başlıkları "Şeytanın Zehirli Oklarından Sakınmak, Ev Temizliği ve Kalp Temizliği, Çağdaşlık Adı Altında Dayatılan Cehalet, Nisanur İçin Ne Dediler, Çocuklarımızı Örtünmeye Nasıl Alıştırabiliriz, Siz Hangi Perdedesiniz, Çocuk Eğitimi ve Terbiyesi, Evliliği Kolaylaştırınız Zorlaştırmayınız" gibi konular bulunuyor.

Nisanur`dan Kısa Kısa

Rana Çeçen, Kur`an-ı Kerim`i okuyup hayata geçirmenin gerekliliğini "Her yılın her ayı, her ayın her günü, her günün her saati için yol gösterici olsun. Her sorunumuza bir çözüm, her sıkıntımıza bir ferahlık buluruz o zaman" sözleriyle dile getirerek, toplumun temelini sarsan tüm ahlaksızlıkların ancak Kur`an ile tedavi edilebileceği hakikatine dikkat çekiyor.

Nevin Yazıcıoğlu, `Seni Hakkıyla Tanıyamadık` isimli yazısında Efendimiz (sav)`in; "Allah`ı bilmekle faydalanılacak en küçük bir amel, Allah`ı bilmeden elde edilecek pek çok amelden daha faydalıdır`` Hadis-i Şerifini hatırlatarak, Rabbimizi tanıdıkça itaatimizin ve bağlılığımızın artacağı müjdesini veriyor.

Rüveyda Önen, `Hicretin Gelini` Hz. Hacer`i ve Onun teslimiyetini işlediği yazısında; Müslüman kadının her işinde Rabbine kayıtsız şartsız dayanması gerekliliğini ve bu eylemin güzelliğini, minik bebeğin kundağının altından fışkıran Zemzemi ve mahiyetini ele alarak açıklıyor.

Öte yandan derginin bu sayısında FilistinliÜmmü Süleyman Hanımefendiyle, Filistinli kadınların mücadelesi üzerine yapılan röportajda; kadınların İslam davasında nasıl da önemli bir konumda olduğuna dikkat çekiyor. Öykü, şiir, yemek tarifi, güzel çocuk isimleri, mutfakta yardımcı olacak pratik bilgiler ve daha birçok konuyla dopdolu olan Nisanur seçkin bayilerde.

Derginin irtibat adresi: Yavuz Selim Mahallesi Mehmetçik Sokak No: 71/3 Tel: 0212 562 18 81 E-mail: nisanur@nisanurdegisi.com

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir