• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Başörtüsü Hayatın Her Alanında Serbest Olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İzmit İlçe Temsilciliğimizin düzenlediği ‘Kurum Yöneticileri ve Kurum Temsilcileri Bilgilendirme Toplantısı` MÜSİAD Sosyal Tesisleri`nde yapıldı.

İlçe temsilcilerin de katıldığı toplantıda konuşan Ramazan Çakırcı, eğitim çalışanlarının ücret ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele verirken, Türkiye`de Temel hak ve özgürlükler önündeki engellerin kaldırılmasınında mücadelesini verdiklerini belirtti.

Başörtüsü yasağının kaldırılmasını isteyen Çakırcı, "21. yüzyılda hala insanların kılık kıyafetiyle uğraşılıyor. Çalışma hayatında başörtüsünü engellemeyi kendilerine görev bilen birileri var. Bu utanç verici bir durumdur. Bu utançtan kurtulmamız gerekir. Üniversitelerde başörtüsü önündeki engel kaldırıldı. Bu engelin kaldırılması bir lütuf değildir. Gasp edilen bir hakkın iadesidir. Başörtüsünün toplumsal hayatın her aşamasında serbest olması gerekir” diyerek, "Bunun için 2012 yılında da tüm teşkilatlarımızla başörtüsünün serbest olması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi

Eğitim çalışanları adına önemli kazanımlara imza attıklarını anlatan Çakırcı, "Memur Sen olarak;70 bin öğretmen olmak üzere 210 bin personelin kadroya geçirilmesini sağladık. Bir diğer kazanım ise, öğretmenevi aidatı sorununun giderilmiş olmasıdır. Öğretmenevleri tüm eğitim çalışanlarının evi oldu. Üye kartı sorulurdu artık bunu sormayacaklar. Eğitim-Bir-Sen`in bir kazanımı olarak 2010 Kurum İdari Kurulu kararı gereği artık aidat yatırdın mı diye sorulmayacak” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir