• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Zonguldak`ta Pazar Yerinin Çatısı Çöktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İtfaiye ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, çinko çatının enkaz altından 1 kişinin cesedini çıkarırken, 20 kişiyi de yaralı kurtarıldı. Yaralılardan 4`ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Olay, saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Kentte pazartesiden bu yana etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, Soğuksu Semti`ndeki pazar yerinin bir bölümünün çatısının çökmesine yol açtı. Pazarda tezgah açan pazarcı esnafı ile müşterileri çöken çatının enkazı altında kaldı. Olayın ardından çok sayıda ambulans, itfaiye ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri pazar yerine sevk edildi. Olay yerinde büyük panik yaşanırken, ekipler gelinceye kadar tam kargaşa yaşandı.

Ekipler enkaz altından, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin cesedini çıkartırken, 20 kişi de yaralı olarak çıkarıldı. Yarılalar çadır bezlerine konularak ambulanslara taşındı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kurtarma çalışmaları sürerken de çatıda küçük çaplı çökmeler meydana gelmeye devam etti. Bu sırada çalışmalara katılan bir polis memuru da omzundan hafif yaralandı.

Enkazda kurtarma çalışması devam ederken, pazar yerinin çökmeyen bölümündeki esnafın tahliye edilmemesi ise dikkat çekti. Tehlikeye rağmen sebze, meyve ve diğer eşyalarını toplamaya çalışan pazarcılar, belediyeye tepki gösterdi. Çatıdaki tehlikeyi 1 gün önce belediyeye bildirdiklerini ileri süren pazarcılar, buna rağmen önlem alınmadığını söyledi.

Olayın ardından Vali Erol Ayyıldız da pazar yerine gelerek incelemelerde bulundu. Çökmenin çatıda biriken kar nedeniyle meydana geldiğini belirten Vali Ayyıldız, 1 kişinin öldüğünü, 4`ü ağır 20 kişinin yaralı kurtarıldığını söyledi. Enkazda kalan başka birisinin olup olmadığının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Ayyıldız, enkazdaki arama- kurtarma çalışmalarına Türkiye Taşkömürü Kurumu Talihsiye (Kurtarma) ekiplerinin de katılacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir