• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Diyarbakır`da İlk Organ Nakli Dicle Üniversitesi`nde Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bölgenin ilk organ nakli Dicle Üniversitesi Hastaneleri`nde yapıldı. Dicle Üniversitesi Hastaneleri`nde 3 kişiye ilk defa böbrek nakli gerçekleştirildi.

D.Ü. Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, organ naklinin bölgede ilk olduğunu kaydederek,"Bazı haber sitelerinde sehven başka bir sağlık merkezinde bu ameliyatın gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Bahse konu haberde adı geçen Azat Karakeçi adındaki hasta 4 yıl önce Antalya Akdeniz Üniversitesi`nde nakli yapılmış bir hastadır" dedi.

1,5 Yıllık Çalışmayla Organ Nakli Birimimiz Faal Hale Getirildi
Organ naklini gerçekleştirmek için 1.5 yıllık bir çalışma yaptığını belirten Başhekim Alan, "D.Ü. Hastanelerimizde 1,5 yıldır süren çalışmalar sonucunda organ nakli birimimiz faal hale getirildi. Bunun için ilgili doktor ve sağlık personelini eğitimlere gönderdik. Gerekli bütün alt yapı çalışmalarımızı da tamamladıktan sonra donanımlı ekibimizle organ nakli ameliyatlarını yapabilecek duruma geldik."ifadelerini kullandı.

Organ Nakli Bekleyen Hastalar İçin Büyük Umut Işığı
D.Ü. Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan 3 hastaya umut ışığı olduğunu söyleyerek, "16-17.01.2012 tarihlerinde D.Ü. Hastaneleri`nde ilk defa 3 (üç) kişiye başarılı bir şekilde böbrek nakli ameliyatı yapıldı. Bölgemizde bu ameliyatın yapılıyor olması, organ nakli bekleyen hastalar için büyük bir umut ışığı oldu.

İlk böbrek nakilleri; Rabia Perihanoğlu (66), Askeri Mirzaoğlu (50) ve Fikret Çağırdan (28) adlarındaki hastalarımıza yapıldı. Böbrekler; Rabia Perihanoğlu`na kızından, Askeri Mirzaoğlu`na eşinden, Fikret Çağırdan`a da babasından alınarak nakil işlemi gerçekleştirildi. Bu nitelikli ve başarılı ameliyat neticesinde sağlıklarına kavuşan hastalarımız yoğun bakımdan çıkarıldılar."şeklinde konuştu.

Karaciğer ve Kornea (Göz) Nakilleri De Yapılacak
D.Ü. Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ayrıca D.Ü.Hastaneleri Organ Nakli Birimimizde böbrek nakli ameliyatlarına ilaveten Karaciğer ve Kornea (Göz) nakilleri de yapılabilmektedir. Müracaatlar halinde bu nakiller de başarıyla gerçekleştirilecektir."

Ayetullah Turgut - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir