• DOLAR 34.181
  • EURO 38.19
  • ALTIN 2932.964
  • ...
HÜDA PAR`dan Van`daki bombalı saldırıya sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`da 3 kişinin hayatını kaybettiği, 70`e yakın kişinin de yaralandığı bombalı araç saldırıyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, olayı sert bir dille kınadı.

“İlimizde 17.08.2016 tarihinde saat 23.00 sıralarında yapılan bombalı saldırı 3 kişinin hayatını kaybetmesine onlarca kişinin yaralanmasına ve büyük maddi zararın oluşmasına yol açmıştır.” denilen açıklamada, çukur tiyatrosuna destek vermeyen Van halkının cezalandırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “PKK örgütü bu saldırılarla çukur tiyatrosuna destek vermeyen Kürt halkını cezalandırmaktadır. Diğer yandan darbe karşıtı gösterilere katılan Kürt halkına gözdağı vermek ve sindirmek istemektedir. Örgütün Kızıltepe, Diyarbakır, Van ve bu sabah Elazığ`da sivil insanları katletmesi, en iyi bildiği işin kirli-karanlık bir savaş yürütmek, öldürmek ve kan dökmek olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.” ifadeleri kullanıldı.  

“Fesat Şebekesi'nin şeytani emellerine prim vermeyen halkımız PKK`ye de prim vermemelidir”

PKK`nin, ABD'nin bölgede izlediği strateji doğrultusunda hareket eden bir maşa olduğunun artık görülmesi gerektiğini ve halkın bu taşeron örgüte karşı haklı ve meşru talebini en etkin şekilde ortaya koymasının vaktinin geldiği belirtilen açıklamada;

“Bu eylemler, küresel güçlerin coğrafyamız için uygun gördükleri iç savaş, kaos ve bölgeyi istikrarsızlaştırma planı doğrultusunda gerçekleştirilen saldırılardır. Darbe mekaniğinin işletilmesinde üstlendikleri rolün gereği olarak emperyalist güçlerin talimatlarıyla hareket eden örgüt, izlediği strateji ve yerleşim yerlerinde sivil yaşam alanlarında bombalı eylemler gerçekleştirerek başarısız darbe girişimi sonrası darbeseverlere yeni imkânlar sunmayı amaçlamaktadır. Gelinen aşamada darbeci Fesat Şebekesi'nin şeytani emellerine prim vermeyen halkımızın, yaşam alanlarında patlattığı bombalarla kadınları, çocukları ve bebekleri katleden PKK örgütüne de prim vermemelidir.” denildi.

Amacı ne olursa olsun halka yönelik yapılan bu saldırıların insanlık dışı olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu menfur saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyoruz. Patlamalarda yaralanan vatandaşlarımıza ise Allah`tan acil şifalar diliyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir