• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Mardin`de çatışma: Bir PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde önceden belirlenen ve hücre evi olarak kullanılan bir adrese operasyon düzenlendi.  Düzenlenen operasyonda, ‘Teslim ol` çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir PKK`li öldürüldü, bir PKK`li sağ olarak yakalandı. PKK`lilerin bombalı araç saldırıları düzenlemek için kırsaldan geldikleri öğrenildi.

 Alınan bilgiye göre, 13 Ağustos`ta PKK`ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan R.A ve S.A`nın verdiği ifade doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince PKK`lilerin hücre evi olarak kullandıkları bir adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, polislerin ‘Teslim ol` çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir PKK`li öldürüldü, bir PKK`li sağ olarak yakalandı.

Evde yapılan aramada, uzun namlulu silah, tabanca, el bombası, hücum yeleği ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. PKK`lilerin bombalı araç saldırıları düzenlemek için kırsaldan geldikleri öğrenildi.

15 kişi gözaltına alınmıştı

13 Ağustos`ta PKK`ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında Ömerli DBP Eş Başkanı A.A ve Artuklu Belediye encümenleri M.A.A ile R.A, M.D.T, R.K. ve İ.N'nin de bulunduğu 15 kişi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan R.A'nın 21 bin liraya bombalı araç saldırı için kamyonet aldığı, M.D.T'nin de bombalı araçla yapılacak olan saldırı için keşif yaptığı bildirilmişti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir