• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
FETÖ`nün iş dünyası yapılanmasına yönelik büyük operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullahçı Terör Örgütü'nün  dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TUSKON ve üye şirketlere operasyon başlatıldı. 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 15 ilde 1000 le gerçekleştirilen operasyon kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor. Gözaltı listesinin bir numarasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral var.

Sabah'ın haberine göre; Fethullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada operasyon için düğmeye basıldı. TUSKON ve üye şirketlere dev FETÖ operasyonu başlatıldı.

Bin polis katılıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından koordine edilen soruşturma kapsamında 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gözaltı işlemlerini uygulamak üzere sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçti. Mahkeme kararı ile de şüphelilerin adreslerinde arama başlatıldı. Operasyona 1000 polis katılıyor. Çok sayıda ünlü holding ve şirkette arama ve gözaltı işlemi başladı. FETÖ ile iltisaklı şirketler didik didik aranıyor.

Ünlü patronlara gözaltı

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştirildi. Yine gözaltı listesinde Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu da bulunuyor. Bu işadamlarının adreslerinde de arama gerçekleştirildi.

TUSKON Başkanı'na gözaltı kararı

Gözaltı listesinin ilk sırasında ise 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz' diye tehdit eden konuşması ile akıllarda yer edimen TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral bulunuyor. Meral'in tehdit konuşmasını ayakta alkışlayan ve sosyal medyadaki görüntülerde ayakta alkış tutarken görülen çok sayıda FETÖ'cü işadamı da gözaltı listesinde... Birçoğu gözaltına alınmış durumda. Rızanur Meral'in ise yurtdışına firar ettiği biliniyor.

Terörün finansmanı

Operasyon kapsamında şüphelilere yöneltilen suçlama ise 'Terör örgütünün finansmanı', 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü kurmak ve yönetmek.'

Rıza Nur Meral'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ettiği videonun ise dosyadaki deliller arasında olduğu belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir