• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
"Darbe girişimi başarısız olunca PKK ile saldırmaya başladılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak-İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt, PKK`nin Diyarbakır-Batman karayolundaki Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine gerçekleştirdiği bombalı saldırıyı yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

Son günlerde artan terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirten Söğüt, “En son Diyarbakır`da Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine PKK`nın yapmış olduğu saldırıda halktan ve polislerden 8 can aldı. Bu saldırılara 15 Temmuz ruhuyla bölge halkının karşı durması gerekir. Şüphesiz terör bir insanlık suçudur; hiçbir şekilde kabul edilemez; dil, din ve etnik köken ile de ilişkilendirilemez. Esasen terör grupları, işledikleri vahşet ile bilhassa mensup olduklarını iddia ettikleri kimliklere ve dini aidiyetlere de zarar vermektedir. Ancak bizler biliyoruz ki konu ne İslam, ne de Kürt meselesidir, mesele terör gruplarının siyasal amaçlara ulaşmak amacıyla insanların can ve mal güvenliklerine saldırmayı meşru görmesi meselesidir.” dedi.

Saldırıların kabul edilebilir bir yönünün olmadığını vurgulayan Söğüt, “Bu nedenle nereden gelirse gelsin, hangi saiklerle işlenirse işlensin terör  asla kabul edilemez ve mazur da görülemez. Türkiye`nin bu tarihi günlerinde hepimizin birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir. Bu saldırılarla bizim bu birliğimizin bozulması amaçlanıyor. İŞİD ile İslam`a zarar vermek isteyen eller bunu FETÖ terör örgütüyle daha yüksek seviyelere getirmeye çalışıldı. Şimdi ise FETÖ`nün darbe girişimi başarısız olduğunu gören eller, PKK terörüyle tüm Türkiye`ye saldırmaya çalışıyor. Biz de buradan onlara diyoruz ki başaramayacaksınız.” diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir